Τσακαλώτος για Τσίπρα: Το αρχηγικό κόμμα είναι στα αζήτητα της Ιστορίας

Επίθεση σε ΝΔ: Χρεοκόπησε τη χώρα σε καιρούς κρίσης λόγω ιδεοληψίας

Τσακαλώτος και Τσίπρας

Την εκτίμηση πως εάν η Νέα δεν αλλάξει πολιτική η χώρα θα οδηγηθεί σε νέα μνημόνια «de facto ή de jure» εκφράζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι χρεοκόπησε τη χώρα σε καιρούς κρίσης λόγω ιδεοληψίας και «πελατειακών εξυπηρετήσεων» σε οικονομικά συμφέροντα.

Ανακωχή στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ 

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι στόχοι δεν θα επιτευχθούν εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στη φορολογία, παρά την ελπίδα τους ότι οι φοροαπαλλαγές στα ανώτερα στρώματα θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη που θα αντισταθμίσει τις απώλειες εσόδων. Κάτι όμως που δεν έχει συμβεί ποτέ», δηλώνει ο κ. Τσακαλώτος.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ κρατά και πάλι αποστάσεις από τη φράση «πολιτικό απατεώνας» του Αλέξη Τσίπρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλώνοντας πως «είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα, παραποιεί τα γεγονότα, εξωραΐζει την πραγματικότητα, συσκοτίζει τις προθέσεις της και τη μεροληψία της υπέρ των πλουσίων και δυνατών».

Παράλληλα, αφήνει διακριτικές αιχμές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η προσωπολατρία δεν βρίσκει γόνιμο έδαφος στην Αριστερά.

«Φυσικά δεν υποτιμώ τη συμβολή των προσωπικοτήτων, για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστά στον Αλέξη την έννοια της κυβερνώσας Αριστεράς. Σε κάθε περίπτωση όμως το αρχηγικό κόμμα – που άλλωστε δεν είναι και στις προθέσεις του Αλέξη – είναι στα αζήτητα της Ιστορίας», τονίζει και καταλήγει: «Τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να πείσουν τον Αλέξη να συμπεριφέρεται σαν τους άλλους. Αγνοούν ότι στις αποσκευές της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς υπάρχει έντονα η κριτική στην “προσωπολατρία” και κυρίως στις συνέπειές της».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top