Χαρδαλιάς: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την αξιολόγηση των μέτρων  

"To θέμα δεν είναι τι μέτρα θα λάβουμε αλλά αν τηρούνται όσα πήραμε"

«Ακούω να ρωτάνε αν θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα. Το ερώτημα είναι αν τηρούνται τα μέτρα που έχουμε πάρει» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Νέα «έκρηξη» κρουσμάτων: Ανακοινώθηκαν 460 - Τα 207 στην Αττική

«Εάν όλοι σε όλη τη χώρα για 14 μέρες συμφωνήσουμε ότι θα τηρήσουμε τα μέτρα για μάσκες, αποστάσεις και κανόνες υγιεινής, ο ιός θα νικηθεί. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι χρειάζεται, αλλά είναι και ευθύνη ατομική και κοινωνική» σημείωσε.

Ο ίδιος συνέστησε υπομονή για την αποτελεσματικότητα των μέτρων στην Αττική καθώς «τα αποτελέσματα κάποιων μέτρων για να τα αξιολογήσουμε χρειάζονται 14-15 μέρες» αλλά προειδοποίησε: «Μένει να δούμε την εξέλιξη τα επόμενα 24ωρα».  

«Πρόεδροι και πρωθυπουργοί προσβάλλονται από τον ιό όπως όλοι εμείς» τόνισε επίσης ο κ. Χαρδαλιάς με αφορμή το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι θετικός στον Covid-19 και πρόσθεσε  ότι «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό».    

ΗΠΑ: Θετικοί στον κορωνοϊό ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια 

Σχετικά με τη σωρεία κρουσμάτων σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στον Άγιο Παντελεήμονα ο υφυπουργός ανέφερε ότι  «οι έλεγχοι είναι συχνοί, στη συγκεκριμένη δομή έχει γίνει δύο φορές έλεγχος, όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν».  

Χαρδαλιάς-Τσιόδρας για γηροκομείο: «21 σε νοσοκομεία-Η Αθήνα δεν πάει καλά»

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι στη μονάδα παραμένουν μόνο όσοι είναι αρνητικοί στο τεστ κορωνοϊού.     

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top