Σφοδρή πολιτική κόντρα για τα σχολεία

Τι απαντά η Κεραμέως σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Κατάληψη

Σφοδρή πολιτική κόντρα, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των μαθητών, τις καταλήψεις στα σχολεία και την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην εντάσσονται στην τηλεκπαίδευση όσοι μαθητές συμμετέχουν στις καταλήψεις, με αποτέλεσμα να παίρνουν απουσίες, έχει ξεσπάσει.

ΣΥΡΙΖΑ: Η Κεραμέως αντί να ακούσει τα δίκαια αιτήματά τους, επιλέγει την καταστολή και τα δακρυγόνα

«Χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να διεκδικούν το αυτονόητο. Σχολεία με ασφάλεια. Με τάξεις με λιγότερους μαθητές ανά τμήμα, περισσότερους εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία» επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Κεραμέως: Εκτός τηλεκπαίδευσης όσοι συμμετέχουν στις καταλήψεις

«Η κ. Κεραμέως αντί να ακούσει τα δίκαια αιτήματά τους, επιλέγει την καταστολή και τα δακρυγόνα. Καμία πρωτοβουλία για τα σχολεία που κλείνουν λόγω κρουσμάτων ή για τα χιλιάδες κενά που η δική της πολιτική έχει δημιουργήσει», πρόσθεσε, σχολιάζοντας ότι «οι απειλές που εκτοξεύει απλά αναδεικνύουν το δικό της αδιέξοδο».

«Οι μαθητές και οι μαθήτριες είναι το μέλλον αυτής της χώρας. Και το μέλλον θα νικήσει», κατέληξε.

Σπίρτζης: Οι μαθητές «έδωσαν την απάντηση στη λάσπη

«Η μαζική συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματά της και η ειρηνική διαδήλωση χιλιάδων μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών έδωσαν την απάντηση στη λάσπη που επιχείρησε να ρίξει η κυβερνητική προπαγάνδα τις προηγούμενες ημέρες και ακύρωσε στην πράξη τον αντιδημοκρατικό νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις συγκεντρώσεις», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης.

«Η χρήση χημικών και η προσπάθεια λίγων να αμαυρωθεί η δυναμική απάντηση της κοινωνίας απέναντι στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και ανεπάρκειες έπεσε στο κενό», πρόσθεσε.

ΚΙΝΑΛ: Η επίδειξη πυγμής απέναντι στη νέα γενιά, μόνο αδυναμία προδίδει

Το Κίνημα Αλλαγής προτρέπει την κυβέρνηση να πείσει του μαθητές που βρίσκονται στις καταλήψεις κι όχι να ρίχνει λάδι στη φωτιά με απειλές και τιμωρίες.

Σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρει ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και ασφαλή κι αυτό δεν επιτυγχάνεται με απειλές και τιμωρίες. «Με αυτές τις δηλώσεις η κυβέρνηση ρίχνει λάδι στη φωτιά. Η επίδειξη πυγμής απέναντι στη νέα γενιά, μόνο αδυναμία προδίδει», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής και προσθέτει ότι επιτέλους η κυβέρνηση πρέπει να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονιών τους, όπως έχει προτείνει».

«Και να μιλήσει στους νέους με πειθώ. Ώστε να συνεχιστεί σωστά η εκπαιδευτική διαδικασία. Ουσία λοιπόν και όχι απουσία στα σχολεία», υπογραμμίζει το Κίνημα Αλλαγής.

ΚΚΕ: Οι μαθητές έχουν δίκιο, είμαστε όλοι μαζί τους

«Οι μαθητές έχουν δίκιο. Είμαστε όλοι μαζί τους. Οι καθηγητές, οι εκπαιδευτικοί συνολικά, οι γονείς τους, όλος ο ελληνικός λαός, τάσσεται με τα δίκαια αιτήματά τους. Υπάρχουν λύσεις τώρα. Τί δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση; Τα παιδιά ζητάνε να αραιώσουν οι σχολικές αίθουσες, να βρεθούν νέες σχολικές αίθουσες, να γίνει διορισμός εκπαιδευτικών, οι οποίοι λείπουν, να γίνουν νέοι διορισμοί των εργαζομένων στην καθαριότητα για τα σχολεία. Είναι δίκαια αιτήματα. Σε αυτά είμαστε μαζί τους», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας «σχετικά με τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των μαθητών».

Τι απαντά η Κεραμέως στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σημειώνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «αντιλαμβάνονται τα σχολεία ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και τους μαθητές ως ευκαιρία κομματικής πελατείας».

«Όταν η αυτονόητη ανάγκη κάλυψης των χαμένων διδακτικών ωρών και η πρόσβαση στην εκπαίδευση βαφτίζεται "καταστολή", κάτι δεν πάει προφανώς καλά. Στο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται τα σχολεία ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και τους μαθητές ως ευκαιρία κομματικής πελατείας. Δεν ενδιαφέρουν οι ανάγκες και η μόρφωσή τους, ούτε και οι θυσίες των γονιών τους. Προέχει η συστηματική παραπληροφόρηση και η καπηλεία των προβληματισμών και των ελπίδων τους στο βωμό του κομματικού οφέλους. Γι΄αυτό και προτιμούν το χειρότερο όλων των σχολείων: το κλειστό» αναφέρει σε δήλωσή της η Νίκη Κεραμέως.

«Είναι χρέος μας να αφουγκραζόμαστε αγωνίες, να προσαρμοζόμαστε στην υγειονομική κρίση και να αναζητούμε λύσεις. Πολλά μπορούν να γίνουν στα σχολεία μας για να ανταποκριθούν στις μεγάλες δυνατότητες των μαθητών και τις προσδοκίες όλων, για να γίνουν καλύτερα. Αλλά καλύτερο σχολείο με κλειστές αίθουσες δεν γίνεται», κταλήγει η υπουργός Παιδείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top