Στην Αθήνα την Τετάρτη τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες - Ένα 24ωρο πριν τη Σύνοδο

Σκοπός της επίσκεψής τους το προσφυγικό

Το προσφυγικό θα βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών που θα έχει την Τετάρτη στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τρεις ευρωπαίους υπουργούς. 

Πρόκειται για σημαντικές διπλωματικές επαφές σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή. Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός αναμένεται να υποδεχθεί στην Αθήνα τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε και την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρέντε-ριΞεν. Τρεις ευρωπαίους ηγέτες - συμμάχους της Ελλάδας.

Επίδειξη διπλωματικής ισχύος η επίσκεψη Πομπέο - Όσα έγιναν την πρώτη μέρα

Σκοπός της επίσκεψής τους είναι το προσφυγικό. Ωστόσο, η παρουσία τους εδώ, ένα 24ωρο πριν τη Σύνοδο, δείχνει ότι στο "τραπέζι" θα πέσει και το θέμα της ανατολικής Μεσογείου. Το σίγουρο είναι ότι η επίσκεψή τους αποτελεί μία ακόμα ένδειξη του αναβαθμισμένου ρόλου της Ελλάδας στην διπλωματική «σκακιέρα».    

Πρόκειται ουσιαστικά για μια προ-σύνοδο στη χώρα μας πριν την κανονική Σύνοδο και ένα ακόμη μήνυμα στην Άγκυρα, όπως σημείωσε η Μάρα Ζαχαρέα στο κεντρικό δελτίο του Star.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό τις επόμενες δύο ημέρες, η Ελλάδα να στείλει επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες με τις ελληνικές θέσεις, αντίστοιχη με αυτήν της Τουρκίας.

Άλλωστε, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, δήλωσε ότι η Σύνοδος Κορυφής θα αφιερωθεί στην υιοθέτηση ευρωπαϊκής στρατηγικής θέσης για την Ανατολική Μεσόγειο και την Τουρκία. Έχει μάλιστα προτείνει και πολυμερή διάσκεψη για το θέμα.  

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top