Μηταράκης: Βαθύτατη η λύπη για τις αντιδράσεις στα Καμένα Βούρλα 

«Ζητάμε αλληλεγγύη  από την ΕΕ και δεν την προσφέρουμε σε 36 παιδιά» 

Νότης Μηταράκης

Τη «βαθύτατη λύπη» του εξέφρασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, για τις αντιδράσεις στα Καμένα Βούρλα  - κάνοντας λόγο για «ακραία φαινόμενα» - στη μετεγκατάσταση 39 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε ξενοδοχείο της περιοχής, μιλώντας στο Open. 

Καμένα Βούρλα: Αντιδράσεις για τη φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης επισήμανε ότι  πρόκειται για 39 παιδιά που θα μείνουν «λίγες εβδομάδες, γιατί χάρη στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για μετεγκατάσταση, θα πάνε σε άλλες χώρες της ΕΕ».

«Ζητάμε από την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη και δεν μπορούμε στα Καμένα Βούρλα για 39 παιδιά να δείξουμε αλληλεγγύη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.  

Αναχωρούν σήμερα για τη Γερμανία 175 αιτούντες άσυλο

Όπως κατήγγειλε, κάτοικοι «εμπόδισαν το φορτηγό με το φαγητό να πλησιάσει και να ταΐσει τα παιδιά, εμπόδισαν το φορτηγό που μετέφερε κουβέρτες» και «έκλεισαν την εθνική οδό για 39 παιδιά που θα μείνουν λίγες εβδομάδες». 

Ο Υπουργός διευκρίνισε πάντως  ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είχε ενημερωθεί για τη μεταφορά των παιδιών στην περιοχή. «Αναλαμβάνω την ευθύνη εγώ γι' αυτό. Όταν γίνεται μια μετακίνηση σε όλη τη χώρα πολύ μικρών ομάδων και για λίγες ημέρες δεν φτάνει σε επίπεδο υπουργών» τόνισε.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top