Καστελόριζο: Σε συναγερμό οι Ένοπλες δυνάμεις ενόψει του ταξιδιού της ΠτΔ

Φόβοι για παρενόχληση της πτήσης της Κ. Σακελλαροπούλου

Σε συναγερμό βρίσκονται από σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις, ενόψει του ταξιδιού της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο. 

Στη ΔΕΘ σήμερα ο πρωθυπουργός: Τι θα ανακοινώσει για φορολογικά και άμυνα

Την ώρα που οι σχέσεις της Ευρώπης με την Τουρκίας έχουν επιδεινωθεί με τους Ευρωπαίους να απειλούν με κυρώσεις, αν η Άγκυρα δε σταματήσει τις προκλήσεις, στο ελληνικό Πεντάγωνο, φοβούνται πως οι γείτονες θα προβούν σε ένα ακόμα κρεσέντο προκλήσεων. 

Δεν είναι τυχαίες οι προκλητικές δηλώσεις τόσο του Ταγίπ Ερντογάν, όσο και του Χουλουσί Ακάρ, ενώ ο Μελβούτ Τσαβούσογλου έφτασε στο σημείο να εμφανίσει τη σημαία της ΕΕ ως ημισέληνο.

Νέα πρόκληση από Τσαβούσογλου: Παρουσίασε τη σημαία της ΕΕ ως ημισέλινο

Ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε άλλωστε πως θα προχωρήσει σε επέκταση της NAVTEX για το Oruc Reis, όχι μόνο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά και στα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων, στην περιοχή της Μεγίστης. 

Αύριο λοιπόν, ανήμερα της επετείου των 77 χρόνων από την απελευθέρωση του Καστελορίζου, θα παρευρεθεί στο ακριτικό νησί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι φόβοι για ένα νέο επικοινωνιακό σόου της Τουρκίας έχουν σημάνει κόκκινο συναγερμό στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Καστελόριζο: Φόβοι για παρενόχληση της πτήσης Σακελλαροπούλου από Τούρκους

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  η κ. Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στο Καστελόριζο με ελικόπτερο τύπου Σινούκ. 

Η Πολεμική Αεροπορία θα έχει έτοιμο ένα ιπτάμενο ραντάρ, καθώς και δύο τετράδες ελληνικών μαχητικών F-16, τα οποία θα σηκωθούν μετά την απογείωση του ελικοπτέρου αμέσως και θα πετάξουν στο πλευρό της Προέδρου της Δημοκρατίας, μέχρι να προσγειωθεί στο Καστελόριζο. 

Το ίδιο ακριβώς αναμένεται να συμβεί ακόμα και όταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει φτάσει στο νησί. Την ίδια ώρα σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας βρίσκεται και το Πολεμικό Ναυτικό.

Η κυρία Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί επίσης το νησί της Ρω, όπου θα καταθέσει στεφάνι στον τάφο της κυράς της Ρω, και τη Δευτέρα θα παρευρεθεί στον αγιασμό στο σχολείο του Καστελόριζου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top