Νέα πρόκληση από Τσαβούσογλου: Παρουσίασε τη σημαία της ΕΕ ως ημισέλινο

Ένταση και πάλι στο Ευρωκοινοβούλιο

Λάδι στη φωτιά που καίει τις ήδη τεταμένες σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη έριξε πάλι χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Ο κ. Τσαβούσογλου συμμετείχε στη συζήτηση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων μέσω τηλεδιάσκεψης από της Σενεγάλη. Η πρώτη ένταση προκλήθηκε όταν ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ράινχαρντ Μπουτικόφερ ζήτησε να μην παρουσιάζεται ένα γραφιστικό στις οθόνες της αίθουσας. Στο γραφιστικό αυτό εικονιζόταν η τουρκική σημαία δίπλα σε μια ευρωπαϊκή, στην οποία όμως ο κύκλος με τα αστέρια, φαινόταν ως ημισέληνος. 

Προκαλεί ο Ακάρ: «Οι Έλληνες να σωπάσουν αν δε θέλουν να γίνουν μεζές»

Τη θέση αυτή στήριξε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ντέιβιντ Μακάλιστερ, ο οποίος είπε «όχι χάρτες – όχι σημαίες». Αυτό ενόχλησε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε «πολύ απογοητευμένος» και ισχυρίστηκε πως η σημαία αυτή είναι για τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Αυτό όμως δεν έπεισε τους συμμετέχοντες στη συζήτηση και τελικά το γραφικό αποσύρθηκε. 

Επεισόδιο Ανδρουλάκη - Τσαβούσογλου μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αντίδραση των ευρωβουλευτών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και στο εσωτερικό της Τουρκίας με αρκετά φιλοκυβερνητικά μέσα να κάνουν λόγο για «σκανδαλώδη απόφαση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top