Καστελόριζο: Φόβοι για παρενόχληση της πτήσης Σακελλαροπούλου από Τούρκους

Σε ετοιμότητα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη μετάβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο την Κυριακή το πρωί.

Στο Καστελόριζο για την επέτειο απελευθέρωσης η Σακελλαροπούλου

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Κάτιας Μακρή για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το Πεντάγωνο είναι σε ετοιμότητα ώστε να αποτρέψουν μία νέα πρόκληση των Τούρκων την οποία και θεωρούν σίγουρη.

Σακελλαροπούλου: Η Τουρκία υπονομεύει τον διάλογο 

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στο Καστελόριζο για τα 77 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού, παρά την τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων εβδομάδων. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κ. Μακρή, η ομιλία της αναμένεται να είναι άκρως αιχμηρή.

Δένδιας: Φτάνει στον παραλογισμό η προκλητικότητα της Τουρκίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στη Ρόδο στις 10 το πρωί και από κει αναμένεται να μεταβεί στο Καστελόριζο με ελικόπτερο τύπου Σινούκ.

Η ανησυχία για μια ενδεχόμενη παρενόχληση του ελικοπτέρου της κ. Σακελλαροπούλου, όπως έχει συμβεί και σε άλλους αξιωματούχους, είναι μεγάλη. Έτσι, η πολεμική αεροπορία θα έχει έτοιμο ένα ιπτάμενο ραντάρ της πολεμικής αεροπορίας, καθώς και δυο τετράδες ελληνικών μαχητικών F-16 τα οποία θα σηκωθούν αμέσως και θα πετάξουν στο πλευρό της, μέχρι να προσγειωθεί στο Καστελόριζο.

Το ίδιο ακριβώς αναμένεται να συμβεί ακόμα και όταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει φτάσει στο νησί, έχει ξεκινήσει η ομιλία της και αρχίσουν οι υπερπτήσεις πάνω από το νησί.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top