Δένδιας: Φτάνει στον παραλογισμό η προκλητικότητα της Τουρκίας

Σακελλαροπούλου: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με προκλήσεις

Για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τις συμφωνίες της Ελλάδας με Αίγυπτο και Ιταλία, για τη χάραξη ΑΟΖ, ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Νίκος Δένδιας.

«Οι συμφωνίες αυτές αναδεικνύουν τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή. Μαζί με την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ δεν ξέρω αν άλλη χώρα έχει κάνει τρεις συμφωνίες σε έναν χρόνο», είπε ο υπουργός Εξωτερικών στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σακελλαροπούλου: Η Τουρκία υπονομεύει τον διάλογο 

Αναφερόμενος στην Τουρκία, είπε πως η χώρα μας «εκπέμπει σοβαρότητα και ανάγκη τήρησης της διεθνής νομιμότητας. Κρίμα που έχουμε γείτονα που δεν αντιμετωπίζει το θέμα με την ίδια άποψη».

Μήνυμα Δένδια στην Άγκυρα μέσω Μάλτας: Διάλογος χωρίς απειλές ή κυρώσεις 

Παράλληλα, τόνισε πως η προκλητικότητα της Τουρκίας «προσεγγίζει σημεία παραλογισμού».

Για κύμα κλιμακούμενων προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας έκανε λόγο, από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Παραγνωρίζοντας τους κανόνες τους διεθνούς δικαίου δυναμιτίζει την κατάσταση στην ανατολική Μεσογειο με εμπρηστικέ δηλώσεις και προκλητικές κινήσεις. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εθνική κυριαρχία», είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
    
«Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με προκλήσεις. Η πλευρά που έχει οδηγήσει στην κλιμάκωση πρέπει να προχωρήσει και στην αποκλιμάκωση. Η κυβέρνηση με τη στάση της έχει προκαλέσει κύμα συμπαράστασης των ελληνικών θέσεων και αποδοκιμασίας των τουρκικών θέσεων. Η Ελλάδα σε συνεργασία με τους συμμάχους της θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα» κατέληξε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top