Θεοδωρικάκος: Ούτε ένα παιδί εκτός βρεφικού ή παιδικού σταθμού

«Δε θα κλείσει κανένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης»

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υγεία των παιδιών του, των γονέων και των παππούδων του», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή τις αντιδράσεις από μερίδα των πολιτών για τη χρήση της μάσκας.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το πιο ασφαλές και άμεσο μέσο που έχουμε για να προστατευθούμε είναι η χρήση μάσκας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε, το υπουργείο Εσωτερικών έχει διαθέσει  6,2 εκατομμύρια ευρώ για τις μάσκες, και η διαδικασία προχωρά, ώστε, το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο, να φθάσουν οι μάσκες στα σχολεία.

Θεοδωρικάκος: Με όλο το προσωπικό καθαριότητας το άνοιγμα των σχολείων

Στη συνέχεια επεσήμανε πως για την κατασκευή των υφασμάτινων και επαναχρησιμοποιούμενων μασκών εργάστηκαν 25 ελληνικές εταιρείες.

Αναφορικά με τις καθαρίστριες στα σχολεία, ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε οι δήμοι έχουν την ευθύνη για να προσλάβουν τις καθαρίστριες και να τις στείλουν στα σχολεία, αφού έχουν λάβει τα σχετικά κονδύλια.

Σχετικά με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), είπε: «Όσον αφορά τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης των παιδιών, θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι γιατί έχουν ειπωθεί ανακρίβειες. Στο σχετικό πρόγραμμα, που διαχειρίζονται από κοινού το υπουργείο Εργασίας, το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Εσωτερικών τηρείται απαρέγκλιτα η δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δεν θα μείνει ούτε ένα παιδί έξω από βρεφονηπιακό και παιδικό σταθμό».

«Θέλω να ανακοινώσω ότι καθώς η δυνατότητα του προγράμματος ήταν ίδια με πέρσι, 279 εκατ., αυτό που μπορεί να κάνει εκτάκτως το υπουργείο Εσωτερικών είναι ότι κανένα κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών σε Δήμους δεν θα κλείσει και κανένας εργαζόμενος που είχε σύμβαση με το κέντρο δεν πρόκειται να απολυθεί. Το θέμα αφορά έναν αριθμό 700-1.000 εργαζομένους», τόνισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top