Θεοδωρικάκος: Με όλο το προσωπικό καθαριότητας το άνοιγμα των σχολείων

«Πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια των παιδιών»

Τη διαβεβαίωση πως το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου θα γίνει με όλο το προσωπικό καθαριότητας, αλλά και με μάσκες για όλα τα παιδιά, έδωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Διορίστηκαν 9.774 καθαρίστριες από τις οποίες 5.000 έχουν πλήρες ωράριο. Έχουμε θεσμοθετήσει αν κάποιος δήμος χρειάζεται περισσότερο προσωπικό καθαριότητα μπορεί να μετατρέψει τις συμβάσεις μερικής απασχόληση σε πλήρη ή να κάνουν συμβάσεις για το διάστημα της πανδημίας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σχολεία: Τα 16 μέτρα που θα ισχύουν – Πότε δε μετράνε οι απουσίες

Αναφερόμενος στις μάσκες, είπε πως σήμερα θα υπάρξουν οι προσωρινοί ανάδοχοι θα γίνουν οι νόμιμες διαδικασίες, που χρειάζονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και θα ακολουθήσει η ανακήρυξη των ανάδοχων.

«Μέσα σε 14 μέρες το κράτος λύνει το θέμα, μετά από υπόδειξη των ειδικών πρώτη φορά γίνεται αυτό. Πρόκειται για ρεκόρ ταχύτητας του ελληνικού κράτους» τόνισε.

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι διατέθηκαν στην ΚΕΔΕ περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ για προμήθεια μασκών και υπογράμμισε ότι μέλημα όλων είναι η ασφάλεια των παιδιών.

«Πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια των παιδιών, η μάσκα είναι το απόλυτο εργαλείο που προστατεύει στις δύσκολες ημέρες του κορωνοΐου, φροντίζουμε να διατεθεί δωρεάν για όλα τα παιδιά. Υπάρχει συνευθύνη της αυτοδιοίκησης, έχουμε εξηγήσει στους κυρίους της αυτοδιοίκησης ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα και εκτιμώ ότι γίνονται τα πάντα», ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top