Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη στη συζήτηση για τον κορωνοϊό στη Βουλή  

Ζήτησε «να μοιραστεί στα δύο» ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις 

Επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση για τον κορωνοϊό στη Βουλή που ζήτησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.       

Μητσοτάκης: Βαριά η ύφεση, οφείλουμε να κρατάμε εφεδρείες  

«Τα πράγματα στην επιδημία εξελίσσονται αρνητικά», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση  για «λάθη, παραλείψεις, έλλειψη σχεδιασμού και απαράδεκτη προσπάθεια να βγάλει πολιτική υπεραξία και πρόσκαιρα οφέλη από τη πανδημία».

«Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας είστε εσείς» ανέφερε μάλιστα ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη. 

Αλέξης Τσίπρας: Κάθε μέρα που περνά η κυβέρνηση κατεδαφίζει αντί να χτίζει

«Η χώρα και η κοινωνία συνολικά βρίσκεται σε ένα πρωτοφανές κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Κάθε ελληνική οικογένεια ζει μέσα στην αγωνία και στην ανασφάλεια. Και αυτή την αγωνία και την ανασφάλεια δεν μπορεί να τη καλύψει η προπαγάνδα, η πολιτική σκοπιμότητα, η γελοία ώρες- ώρες ωραιοποίηση της πραγματικότητας» είχε ασκήσει προηγουμένως κριτική στην κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.   

Κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και για την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα μας: «Με σχεδόν εκατό φορές περισσότερα κρούσματα από τότε που ανακοινώσατε τη λήξη του lockdown, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καλούμαστε πλέον να αντιμετωπίσουμε το νέο κύμα της πανδημίας. Που είναι σφοδρότερο από το πρώτο... Και η στάση σας σήμερα, γεννά ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία και ανασφάλεια».

Ο κ. Τσίπρας απέδωσε στον λανθασμένο επικοινωνιακό χειρισμό της κυβέρνησης τις «θεωρίες συνομωσίας» που κυκλοφορούν.   «Ο κόσμος θέλει να ακούσει την αλήθεια όσο δυσάρεστη κι αν είναι. Και θέλει να σας δει να αναλαμβάνετε και καμία ευθύνη. Όχι να τους ρίχνετε την ευθύνη για όλα τα στραβά. Και να κρατάτε τα εύσημα των δικών τους θυσιών για πολιτική εκμετάλλευση» υποστήριξε.  

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να μοιραστούν οι μαθητές «στα δύο», ακόμα και με μαθήματα πρωί – απόγευμα.  
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top