Κικίλιας για αρνητές μάσκας: Να πάνε στα νοσοκομεία να δουν τα παιδάκια

Τον Δεκέμβριο 700.000 δόσεις εμβολίου στη χώρα μας

Τον Δεκέμβριο θα έρθει η πρώτη παρτίδα από το εμβόλιο του κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Σε πρώτη φάση θα παραλάβουμε 700.000 παρτίδες και οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες. Ο εμβολιασμός θα είναι σε δύο φάσεις και η διάθεση του εμβολίου θα είναι δωρεάν», είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Κορωνοϊός: 3 εκατ. δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα – Τον Δεκέμβριο η πρώτη

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε και στο εμβόλιο της γρίπης, τονίζοντας πως έχουν εξασφαλιστεί πάνω από 4 εκατομμύρια εμβόλια.

«Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει όπως ορίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στα μέσα Οκτωβρίου και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το εμβόλιο 28 Σεπτεμβρίου», τόνισε.

Κορωνοϊός: Μειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τα κρούσματα

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις, ειδικά για τη χρήση της μάσκας στα σχολεία από τα παιδιά, σημείωσε πως σέβεται την οποιαδήποτε άποψη και αντίδραση των πολιτών και ειδικά των γονέων.

Βασίλης Κικίλιας: Αποκάλυψε πότε θα γεννήσει η Τζένη Μπαλατσινού

Απευθυνόμενος στους γονείς που ανησυχούν, είπε: «Θα ήθελα να πάρω αυτούς τους ανθρώπους, να τους πάω στα παιδιατρικά Νοσοκομεία μας, να δουν τα εκατοντάδες παιδάκια που παλεύουν από τη γέννησή τους με σοβαρές ασθένειες και καρκίνους. Για να δουν αυτά τα παιδάκια που, από την πρώτη μέρα της ζωής τους και για πολλά χρόνια, φορούν μάσκα όλη την ημέρα».

«Η μάσκα, χωρίς καμία αμφιβολία, το λένε όλοι οι κορυφαίοι επιστήμονες και όλοι οι οργανισμοί παγκοσμίως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το ECDC, προστατεύει από τους ιούς και από τον κορονοϊό. Και είναι ένα σημαντικό όπλο μας στη μάχη για να μην επεκταθεί αυτή η νόσος, που είναι θανατηφόρα για αρκετό κόσμο και που είναι ένας πρώτης τάξεως μεγέθους κίνδυνος» ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας άφησε αιχμές και για κάποιες δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι κάποιοι παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια με τη δημόσια υγεία, παραπέμποντας σε δηλώσεις στελεχών της αριστεράς και εντός του κοινοβουλίου.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top