Χαρίτσης: Ανοίγουν τα σχολεία με αυξημένους μαθητές και χωρίς δωρεάν μάσκες

Πυρά του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

Αλέξης Χαρίτσης

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κατηγορώντας την ότι ανοίγει τα σχολεία εν μέσω κορωνοϊού με αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τάξη και χωρίς να τους παρέχει δωρεάν μάσκες.

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Ο Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», είπε: «Βιώνουμε μια πολλαπλή κρίση, η οποία δεν προέκυψε σήμερα. Eδώ και καιρό έχουμε μιλήσει για την τριπλή πρόκληση που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία». Συγκεκριμένα αναφέρθηκε «στην υγειονομική κρίση» και «τις βαθιές και διαρκείς στο χρόνο οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας».

«Θα περιμέναμε από την κυβέρνηση, να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ώστε η ελληνική κοινωνία να αντιμετωπίσει με ασφάλεια την πολλαπλή αυτή κρίση», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Αντίθετα βλέπουμε αποσπασματικά μέτρα τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν τις δομικές αδυναμίες της κυβερνητικής πολιτικής» τόνισε, στηλιτεύοντας ειδικότερα την αντιμετώπιση του κορονοϊού, όπου «η κυβέρνηση προσπάθησε να παρουσιάσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, προχωρώντας σε μια λογική άρον-άρον επανεκκίνησής της οικονομίας και ανοίγματος του τουρισμού» αλλά και «εξοργιστικής μετάθεσης ευθυνών στους ίδιους του πολίτες».

Κεραμέως στο Star: Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού σε σχολείο

«Έφτασαν ακόμη και στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς σχέδιο, στοιβάζοντας παιδιά σε αίθουσες 20 και 25 τετραγωνικών και προβλέποντας αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τάξη», ανέφερε ο Αλ. Χαρίτσης, «χωρίς καν να παρέχουν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά μιλώντας για προσωπικά εργαλεία». Υπενθύμισε δε ότι «βασικό επιχείρημα για το ολιγοήμερο άνοιγμα των σχολείων τον Ιούνιο, το οποίο εμείς είχαμε χαρακτηρίσει αχρείαστο ρίσκο, ήταν η προετοιμασία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς», επισημαίνοντας ότι «τίποτα δεν έγινε ως προς την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού, την προμήθεια μέσων προσωπικής προστασίας και την προσαρμογή των σχολικών μονάδων στις νέες συνθήκες».

«Η κυβέρνηση αρνείται την πραγματικότητα σε όλα τα επίπεδα» συνέχισε, αναφέροντας την περίπτωση των νησιών, όπου «όπου αντί να στελεχώσουν τις υγειονομικές δομές και να θέσουν σε λειτουργία το 112, απέκρυψαν τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων, επιχειρώντας να δημιουργήσουν μια στρεβλή εικόνα σε κατοίκους και επισκέπτες», ανέφερε.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top