Κορωνοϊός – Πλοία: Ανοικτό για νέα μέτρα ενόψει 15αύγουστου

Πλακιωτάκης για ΑΟΖ με Αίγυπτο: Ιστορική σημασία, εθνικής σημασίας

Για «ιστορική συμφωνία, εθνικής και στρατηγικής σημασίας» έκανε λόγο ο Γιάννης Πλακιωτάκης, σχολιάζοντας την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

«Η συμφωνία ακυρώνει στην πράξη το τουρκολιβυκό μνημόνιο και κατοχυρώνει τα νόμιμα δικαιώματα της χώρας μας», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας στο Mega.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της Τουρκίας, ο κ. Πλακιωτάκης είπε πως η Τουρκία «διαπιστώνει ότι τα επιχειρήματά της είναι έωλα. Ελλάδα, Αίγυπτος και Ιταλία πριν λίγο καιρό λειτούργησαν με βάση το Διεθνές Δίκαιο, οριοθετώντας θαλάσσιες ζώνες. Όλα τα επιχειρήματά της Άγκυρας έπεσαν στο κενό».

Συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου: Με ΝΑVTEX αντιδρά η Τουρκία

Σε ό,τι αφορά στην νέα τουρκική NAVTEX μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, τόνισε πως η Ελλάδα με ψυχραιμία και με αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα θα  αντιμετωπίσει την κατάσταση. «Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας εάν κριθεί σκόπιμο» πρόσθεσε.

Ανοικτό για νέα μέτρα ενόψει 15αύγουστου

Αναφερόμενος στα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό στα πλοία, ο υπουργός προανήγγειλε έντονους ελέγχους του Λιμενικού για την διαπίστωση της τήρησής του.

Κορωνοϊός: Ποια μέτρα εξετάζονται για τον 15αύγουστο

Η παρατήρηση Μητσοτάκη σε δημοσιογράφο: Γιατί δε φοράς μάσκα;

«Εάν κριθεί σκόπιμο, είμαστε έτοιμοι να αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας. Και να λάβουμε νέα μέτρα προστασίας στα πλοία» ξεκαθάρισε, διευκρινίζοντας στη συνέχεια: «Πάντως στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα μέτρα εφαρμόζονται μέχρι στιγμής. Βέβαια έχει μεγάλη σημασία και η ατομική ευθύνη».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top