Κορωνοϊός: Ποια μέτρα εξετάζονται για τον 15αύγουστο

«Μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους»

Προ των πυλών είναι, όπως όλα δείχνουν, νέα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ξεκαθάρισε – για ακόμη μία φορά – πως η εβδομάδα , που διανύουμε, είναι μία κρίσιμη εβδομάδα αφύπνισης για τον κορωνοϊό.

Ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, σημείωσε πως «θα πάρουμε όποια μέτρα χρειάζονται, βάσει όσων συστήνουν οι ειδικοί».

Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου για κορωνοϊό και στο βάθος… sms

Η παρατήρηση Μητσοτάκη σε δημοσιογράφο: Γιατί δε φοράς μάσκα;

«Αν χρειαστεί πρόσθετα μέτρα, θα το δούμε μετά τη σύσκεψη της Δευτέρας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, την Παρασκευή θα επισκεφτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης το υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να αποφασιστούν μέτρα για την αύξηση των δρομολογίων, ώστε να περιοριστεί ο χρόνος αναμονής και ο συγχρωτισμός.

Πέτσας: Αν δείτε κάτι τέτοιο, να ξέρετε έρχονται νέα μέτρα

«Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε», υπενθύμισε, τονίζοντας πως η μάχη με τον κορωνοϊό θα συνεχιστεί για μήνες.

Ποια μέτρα εξετάζονται

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι αυτή τη στιγμή βρίσκεονται η περαιτέρω μείωση του ορίου των καλεσμένων σε γάμους και δεξιώσεις, από τα 100 άτομα στα 50.

Κορωνοϊός: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία; Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Παράλληλα, ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων, εξετάζει η απαγόρευση των λιτανειών τον Δεκαπενταύγουστο, αλλά και πιο στοχευμένα μέτρα, για τη μείωση της γεωγραφικής διασποράς του ιού.

«Μάσκα σε όλους κλειστούς χώρους» - Τρεις οι εστίες ανησυχίας

Ο κ. Πέτσας ξεκίνησε την ενημέρωση με αναφορά στην τραγωδία στον Λίβανο, σημειώνοντας πως «είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την πολύνεκρη έκρηξη στη Βηρυτό, είμαστε σε επαφή με τις αρχές του Λιβάνου, για ό,τι βοήθεια χρειαστεί».

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στη χρήση μάσκας, λέγοντας πως «πρέπει να φοράμε μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους και τους εξωτερικούς, όπου υπάρχει συνωστισμός».

Όπως είπε, τρεις είναι οι εστίες ανησυχίας για την εξάπλωση του κορωνοϊού:

-    Η πρώτη αφορά στις συχνές διελεύσεις Ελλήνων, ομογενών και όσων έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα από τις χώρες της Βαλκανικής. Κάποιοι εξακολουθούν να πηγαινοέρχονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Και αγνοούν την έξαρση της πανδημίας στις χώρες αυτές, όπως αποδεικνύεται από τα καθημερινά επιδημιολογικά δεδομένα.

-    Η δεύτερη εστία ανησυχίας, αφορά τις  συναθροίσεις ορθίων, κυρίως στα μπαρ, αλλά και σε γάμους, βαπτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Κάποιοι συμπολίτες μας αγνοούν τις συστάσεις των ειδικών και τις προειδοποιήσεις μας. Δεν εννοούν να καταλάβουν ότι φέτος είναι αλλιώς και στις κοινωνικές μας εκδηλώσεις και στη διασκέδαση. Και θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους, τους ανθρώπους που αγαπούν, την κοινωνία στην οποία ζούμε.

-    Η τρίτη πηγή ανησυχίας εντοπίζεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top