Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου για κορωνοϊό και στο βάθος… sms

Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Νέα σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 στο Μέγαρο Μαξίμου για την επανεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Η αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε στην απόφαση να γίνονται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα οι τηλεδιασκέψεις με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, του Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, του Προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και του Καθηγητή Επιστήμης Δεδομένων, Κίμωνα Δρακόπουλου.

Ο πρωθυπουργός παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και δεν αποκλείεται, αναλόγως της πορείας εξάπλωσης του κορωνοϊού και ειδικά όσο πλησιάζουμε στο δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου, να προβεί σε νέο μήνυμα προς τους πολίτες, ζητώντας τους επαγρύπνηση και τήρηση των μέτρων προστασίας.

Πόσο πιθανό είναι να επιστρέψουν τα sms

Η αύξηση των κρουσμάτων επανέφερε στον δημόσιο διάλογο το ενδεχόμενο επαναφοράς των sms, δηλαδή του μέτρου ελεγχόμενης εξόδου από το σπίτι.

Γεωργιάδης: Μπορεί να επιστρέψουν τα SMS για τον κορωνοϊό!  

«Μπορεί να επιστρέψουν τα sms αν δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα να αλλάζουν» είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε ότι επί του παρόντος αυτό δεν είναι στο τραπέζι, αφήνοντάς το ανοικτό για το μέλλον, αλλά μόνο για τις κοινωνικές ομάδες, που θεωρούνται αυξημένου κινδύνου.

Ενημέρωση Χαρδαλιά: Θα πάρουμε ό,τι μέτρο χρειαστεί για τον κορωνοϊό 

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Εάν υπάρξει τέτοιο ζήτημα, θα αφορά εκείνους τους ανθρώπους, οι οποίοι πραγματικά κινδυνεύουν και πρέπει να τους προστατεύσουμε. Αυτή τη στιγμή με τα στοιχεία που έχει δώσει και ο κύριος καθηγητής και η ομάδα των επιστημόνων, εκτιμούμε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα»,  είπε χαρακτηριστικά.

Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Στη χθεσινή ενημέρωση ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ακόμη πως ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το κοινό στις εξής περιπτώσεις:

Τσιόδρας για κορωνοϊό: Κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα - Καμπανάκι κινδύνου

· Χώροι γραφείων όταν υπάρχει επαφή με το κοινό, τόσο στις δημόσιες υπηρεσίες όσο και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

· Στους χώρους λατρείας.

· Στα super market και τα καταστήματα τροφίμων.

· Στα μέσα μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί.

· Στα νοσοκομεία, τα ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα.

· Στα καταστήματα λιανικής πώλησης.

· Στα φαρμακεία και κέντρα αισθητικής.

· Στους ανελκυστήρες και σε κάθε άλλο κλειστό χώρο.

· Σε καταστήματα εστίασης και γυμναστήρια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top