Γεωργιάδης: Θα πάει χειρότερα απ’ ότι περιμέναμε η τουριστική περίοδος

«Η πανδημία είναι εδώ, είναι ανάποδη η πορεία του ιού»

Έως το τέλος της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή των 534 ευρώ, για την αποζημίωση ειδικού σκοπού, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ, εκτιμώντας ότι θα επεκταθεί έως το τέλος Αυγούστου.

Ανοίγει η κρουαζιέρα για έξι ελληνικά λιμάνια από 1η Αυγούστου

Όπως είπε, «η τουριστική περίοδος θα πάει χειρότερα του αναμενομένου, δυστυχώς. Η πορεία του ιού είναι ανάποδη από αυτή που περιμέναμε».

«Η πανδημία είναι εδώ», τόνισε, φέρνοντας το παράδειγμα της Ισπανίας η οποία βλέπει τον τουρισμό της να «βυθίζεται», μετά την απόφαση της Βρετανίας για 14ήμερη καραντίνα σε όποιον επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης των εργαζόμενων του τουρισμού, είπε πως «ό,τι χρειαστεί θα γίνει, εφόσον υπάρχει κρίση».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά είπε πως «η φτηνή αντιπολίτευση δεν κάνει καλό» και χαρακτήρισε «κολοσσίαια» αλλαγή τη στάση της Γερμανίας, τόσο από πλευράς της Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας και την αντίδρασή της για την Αγία Σοφία, όσο και για το ότι, «η Μέρκελ ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο».

Εορδαία: Ιερομόναχος σταμάτησε τη λειτουργία γιατί πιστή φορούσε μάσκα

Σχολιάζοντας το περιστατικό με τον ιερέα στην Εορδαία, που ζήτησε από πιστή να βγάλει τη μάσκα, είπε πως «υπάρχει ένα μικρό κομμάτι που πιστεύει στις συνομοσιολογία, όμως είναι μικρή μειοψηφία. Ο ιός υπάρχει, σκοτώνει και ο μόνος τρόπος είναι να τηρούμε τα μέτρα».

Όσο αφορά στη χρήση μάσκας στις εκκλησίες, ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε πως «οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους ειδικούς, αν μας πουν ότι πρέπει να μπουν σε εκκλησίες, θα μπουν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top