Μητσοτάκης για ελληνοτουρκικά: «Όλα υπό έλεγχο. Όλοι να είναι ήσυχοι!»

Μέρκελ σε Ερντογάν: «Οι Έλληνες δεν αστειεύονται»

Σε επιφυλακή παραμένουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έως τις 2 Αυγούστου, οπότε και λήγει η παράνομη τουρκική NAVTEX. Το ORUC REIS βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Αττάλεια, τη στιγμή που η Αθήνα συνεχίζει το μπαράζ διπλωματικών επαφών. 

Στην Επίδαυρο με τη Μαρέβα ο Μητσοτάκης

Μήνυμα ετοιμότητας και ψυχραιμίας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης -απαντώντας σε ερώτηση του κεντρικού δελτίου του Star και του Βαγγέλη Γκούμα - από την Επίδαυρο, όπου παρακολούθησε την παράσταση «Πέρσες».

«Όλα είναι καλά, όλα υπό έλεγχο. Όλοι να είναι ήσυχοι!» είπε ο Πρωθυπουργός.

Στριμώχνει διπλωματικά την Άγκυρα η Ελλάδα

Στο μεταξύ, το ORUC REIS παραμένει αγκυροβολημένο για έβδομο 24ωρο στο λιμάνι της Αττάλειας.  Ο διπλωματικός μαραθώνιος πάντως συνεχίζεται. Το πρωί, ο Πρωθυπουργός υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ekaterina Zaharieva, με την οποία συζήτησε -μεταξύ άλλων- και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με την ΥΠΕΞ Βουλγαρίας τη Δευτέρα στην Αθήνα

Δένδιας: Η Ελλάδα δε θα ανεχθεί τετελεσμένα για τα κυριαρχικά της δικαιώματα 

Στη συνέχεια, η Ekaterina Zaharieva είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Νίκο Δένδια, ο οποίος την ενημέρωσε για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. 

«Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας για την Ελλάδα και την Κύπρο και επιβεβαιώνουμε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα πρέπει να τηρούνται» δήλωσε η Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

Μέρκελ σε Ερντογάν: «Οι Έλληνες δεν αστειεύονται»

Κι όσο οδεύουμε προς τη λήξη της παράνομης Τουρκικής NAVTEX, στις 2 Αυγούστου, τόσο έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις για τις προσπάθειες της Γερμανίας να... βάλει μυαλό στον Σουλτάνο. 

Στην τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Ερντογάν, η καγκελάριος -σύμφωνα με το Open- φέρεται να είπε στον Τούρκο Πρόεδρο: «Οι Έλληνες δεν αστειεύονται. Η Τουρκία θα έχει πολλά προβλήματα, όχι μόνο με την Ελλάδα αλλά και με την Ευρώπη, εάν συνεχίσει τις προκλήσεις και ότι οι επιπτώσεις θα είναι σκληρές».

Anadolu: Με την Τουρκία η άσκηση του αμερικανικού Αϊζενχάουερ

Το αυτί των Τούρκων, όμως, δεν ιδρώνει. Μπορεί ο Ερντογάν να μη δίνει το «πράσινο φως» για μετακίνηση του Oruc Reis, ωστόσο, βρίσκει άλλους τρόπους να προκαλεί! 

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu διαψεύδει ότι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάρουερ θα κάνει κοινή άσκηση στο Αιγαίο με ελληνικά F-16, υποστηρίζοντας ότι στην άσκηση θα συμμετάσχει το τουρκικό πολεμικό ναυτικό! 

Την ίδια ώρα, πάντως, η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» κάνει λόγο για κοινή άσκηση Ελλάδας - ΗΠΑ στην Κρήτη.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top