Καθηγητής επιτέθηκε λεκτικά στον Αντετοκούνμπο- Τον απομάκρυνε η Κεραμέως

Σε αναρτήσεις του τον χαρακτήρισε "μαϊμού"

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κωνσταντίνος Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017 με απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας. 

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Δέχτηκε χυδαία επίθεση από Έλληνα ομογενή!

Όπως δήλωσε η κα Κεραμέως: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Μπακς: «Το παιδί που έγινε MVP»!

Αφορμή για τον σάλο που ακολούθησε στάθηκε μια συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην οποία περιέγραφε τον ρατσισμό που βίωσε στην Ελλάδα λόγω του χρώματος του δέρματος του. Ο καθηγητής και Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, Κωνσταντίνος  Καλέμης σχολιάζοντας τη συνέντευξη αυτή, προχώρησε σε χυδαία ρατσιστικά σχόλια γράφοντας: «Τι δουλειά είπαμε ότι κάνει αυτή η μαϊμού».

Το θέμα έφερε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Νίκης Κεραμέως. «Πληροφορούμαστε ότι ο συντονιστής εκπαίδευσης στη δομή της Μαλακάσας αποκάλεσε τον Αντετοκούνμπο "μαϊμού". Ζητούμε άμεσα την απομάκρυνσύ του». Η Νίκη Κεραμέως απάντησε ότι έχει ήδη διατάξει έρευνα.«Πληροφορηθήκαμε τώρα γι' αυτό. Έχω διατάξει να γίνει έρευνα για το θέμα και θα έχουμε απάντηση άμεσα», τόνισε, ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Κωνσταντίνος Καλέμης παύεται από τη θέση αυτή.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top