Αμερικανική «απόβαση» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Το πρόβλημα είναι η Τουρκία

Η Τουρκία είναι το πρόβλημα", τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Αλεξανδρούπολη, όπου πραγματοποιείται εκδήλωση για τα 150 χρόνια του λιμένα, παρουσία και  του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Παναγιωτόπουλος: Θα υπερασπιστούμε τη χώρα με κάθε μέσο  

Η εκδήλωση συνέπεσε με την συμμαχική άσκηση «Atlantic 2020». 

2.000 πεζοναύτες, 1.800 οχήματα, 4 ελικόπτερα Σινούκ, 25 ελικόπτερα Απάτσι και 50 ελικόπτερα και έφτασαν με το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό στην Αλεξανδρούπολη!

Λίγο μετά τις 10.00 το πρωί στο σημείο έφτασαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ...

Από την ακριτική Αλεξανδρούπολη, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος καταδίκασε με σκληρή γλώσσα τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας κι έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: ότι Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, εφόσον αυτό χρειαστεί! 

«Σ’ όλη αυτή την υπόθεση το πρόβλημα είναι η Τουρκία! Η Τουρκία αμφισβητεί, η Τουρκία είναι το πρόβλημα» τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Γιατί αναβλήθηκε η επίσκεψη Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ 

Πάιατ από Αλεξανδρούπολη: Σύμμαχος της Ελλάδας η Αμερική για ασφάλεια στην περιοχή

Σταθερός σύμμαχός μας... οι ΗΠΑ, οι οποίες δεσμεύονται -όπως τόνισε ο Αμερικανός Πρέσβης- για στενή συνεργασία με την Ελλάδα. 

«Θα είμαι ξεκάθαρος: Μία πιο δυνατή και πιο ασφαλής Ελλάδα ενδιαφέρει την Αμερική» τόνισε ο Τζέφρι Πάιατ.  

Μεγάλη Νατοϊκή άσκηση 

Ο εορτασμός για τα 150 χρόνια του λιμένα Αλεξανδρούπολης συμπίπτει με την συμμαχική άσκηση "Atlantic Resolve 2020". Οι αμερικανικές δυνάμεις που ξεκίνησαν από το Κεντάκι, σταδιακά θα μετακινηθούν στη Ρουμανία όπου θα διεξαχθεί μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top