Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία: Τα δύο σενάρια που εξετάζει το υπουργείο

Όλα θα γίνουν σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν φέτος τα σχολεία, όμως άγνωστο παραμένει ακόμα πώς θα λειτουργήσουν, καθώς ο κορωνοϊός είναι εδώ και συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία σε ειδικούς και πολίτες. 

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από Σεπτέμβριο

Ωστόσο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ αποκάλυψε τα δύο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση για τη λειτουργία των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά. 

Όπως είπε το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει μία εβδομάδα νωρίτερα για να μπορέσουν οι μαθητές να κάνουν τις απαραίτητες επαναλήψεις.

Άνοιγμα σχολείων: Οδηγίες προστασίας από τον κορωνοϊό για τους μαθητές

Επίσης, το πρώτο σενάριο που εξετάζεται είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα με όλους τους μαθητές κάθε τμήματος στις τάξεις, τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα προστασίας. 

Υπάρχει όμως και η σκέψη να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία με τμήματα έως 15 μαθητές, όπως έγινε τον Ιούνιο, όταν άνοιξαν και πάλι τα σχολεία μετά την καραντίνα. 

Άνοιγμα Σχολείων: Έτσι θα αντιμετωπίζεται ενδεχόμενο κρούσμα

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση και όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα που αλλάζουν συνεχώς, αλλά και από τις υποδείξεις των ειδικών λοιμωξιολόγων. 

Γνώμονας πάντως για την όποια απόφαση θα είναι η υγεία και η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top