Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η μεγαλύτερη ύφεση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Μισέλ: Εφικτή μια συμφωνία, εάν υπάρχει πολιτικό θάρρος

Υπέρ μιας φιλόδοξης λύσης, όσον αφορά το Σχέδιο Ανάκαμψης, τάχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωσή του από τις Βρυξέλλες.

«Τους τελευταίους 3 μήνες προχωρήσαμε αρκετά στον φτάσουμε σε μια φιλόδοξη απάντηση στην κρίση του COVID19 και δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να μην μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία σε αυτή τη Σύνοδο, καθώς το διακύβευμα είναι οι αρχές της ευρωπαϊκής ενότητας και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», είπε ο πρωθυπουργός.

Σύνοδος Κορυφής με Σχέδιο Ανάκαμψης και.. Αγία Σοφία

«Δεν πρέπει να χάσουμε τη μεγάλη εικόνα και η μεγάλη εικόνα είναι ότι έχουμε τη μεγαλύτερη ύφεση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ίσως κάποιοι συμβιβασμοί είναι απαραίτητοι, αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα πρέπει να καταλήξουμε σε μια φιλόδοξη λύση, γιατί οι πολίτες δεν περιμένουν τίποτα λιγότερο από εμάς», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μισέλ: Αν υπάρχει πολιτικό θάρρος, είναι δυνατόν να καταλήξουμε σε συμφωνία

«Ακόμα και αν είναι δύσκολο, είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία», τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Έκανε λόγο για «πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση», σημειώνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη σύνοδο μετά από καιρό με φυσική παρουσία από την αρχή της κρίσης και υπενθύμισε τη σκληρή προετοιμασία των προηγούμενων ημέρων.

«Ξέρω ότι θα είναι πολύ δύσκολη, αλλά δεν είναι μόνο για τα λεφτά, είναι για τους πολίτες, είναι για το μέλλον της ΕΕ, την ευρωπαϊκή ενότητα και ακόμα και αν είναι δύσκολη, με πολιτικό θάρρος, είναι δυνατόν να καταλήξουμε σε συμφωνία», τόνισε.

Το tweet του Ρότσιλντ για τον Κυριάκo Μητσοτάκη

Ο Γάλλος Πρόεδρος  Μακρόν έκανε λόγο για ένα «απολύτως αφιερωμένο στο ΠΔΠ και το πλάνο ανάκαμψης συμβούλιο», σημείωσε την ανάγκη να υπάρξει απόφαση με βάση την αλληλεγγύη και τη φιλοδοξία, υπενθύμισε τη γαλλογερμανική πρόταση και τόνισε ότι οφείλουμε να φτάσουμε σε συμβιβασμό με έμφαση στην ανάκαμψη και την στήριξη όσων έχουν πληγεί περισσότερο.

«Όλα τα Κράτη Μέλη θα πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς», δήλωσε από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Εσθονίας Γιούρι Ράτας, προσερχόμενος στη Σύνοδο. Έκανε λόγο για «δύο δύσκολες ημέρες», αλλά κατάγραψε την ανάγκη να υπάρξει απόφαση «και να εκκινήσουμε την ευρωπαϊκή οικονομία».

«Είναι σημαντικό να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά πρέπει να είναι καλή συμφωνία», σχολίασε ο πρωθυπουργός των Κάτω Χωρών Μαρκ Ρούτε. Υπολόγισε δε ότι «η πιθανότητα συμφωνίας είναι μικρότερη από 50%».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top