Θεοχάρης στο Star: Στις 20 Ιουλίου ανοίγει η Σουηδία-Τι θα γίνει με Αμερική

«Η κυβέρνηση θα στηρίξει τους ξενοδόχους»

Ο υπουργός τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης βρέθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα και μίλησε για το πώς εξελίσσεται ο τουρισμός στη χώρα μας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και ποια μέτρα αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση για την στήριξη των ξενοδόχων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Χάρης Θεοχάρης: «Ανοησίες τα περί νέου lockdown στην Ελλάδα»

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, η κυβέρνηση θα εξετάσει όλα τα στοιχεία και θα βοηθήσει τους ξενοδόχους της Βόρειας Ελλάδας που έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα μετά την έξαρση κρουσμάτων στα Βαλκάνια.

«Δυστυχώς η κατάσταση στα Βαλκάνια έχει αλλάξει δραματικά και άλλαξε τα δεδομένα που είχαμε… Η κυβέρνηση θα στηρίξει τους ξενοδόχους της Βόρειας Ελλάδας, εξετάζουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την παρούσα κατάσταση», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Θεοχάρης στο Sky News: Ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα οι Βρετανοί τουρίστες

Τι θα γίνει με τους τουρίστες από Σουηδία και Αμερική

Όσον αφορά τους πολυπόθητους τουρίστες από Αμερική και Σουηδία που αποτελούν και τα «γερά πορτοφόλια» της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας, ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορα με τη Σουηδία στις 20 Ιουλίου, καθώς η χώρα παρουσιάζει ύφεση στην ημερήσια καταγραφή κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

«Η κατάσταση στη Σουηδία είναι καλή και θα ανοίξουν οι πτήσεις στις 20 Ιουλίου, καθώς η χώρα είναι επιδημιολογικά σε καλύτερη κατάσταση, όπως μας ενημερώνουν και οι γιατροί της χώρας».

Από την άλλη, όσον αφορά τους Αμερικανούς η Ελλάδα εξετάζει την είσοδό τους, καθώς εξετάζεται ακόμα η κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στο επίπεδο της Ελλάδας, εξετάζεται η είσοδος Αμερικανών τουριστών. Θα παρακολουθούμε την κατάσταση και θα γίνει αυτό όταν είναι εφικτό, υπολογίζεται τον Αύγουστο», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Τι θα γίνει με τα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού

Αναφορικά με τα διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού και το πώς και πού αυτά πραγματοποιούνται, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να διεξάγει μέχρι 8.000 τεστ ημερησίως.

Ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι αυτό το ζήτημα είναι διευθετημένο.

«Ο αλγόριθμός μας είναι πρωτοποριακός και θα γίνουν στοχευμένα τεστ, εκεί ακριβώς που πρέπει να γίνουν», τόνισε ο υπουργός.

«Αναγνωριστικός μήνας ο Ιούλιος»

«Ο Ιούλιος έχει ξεκινήσει ως ένας αναγνωριστικός μήνας για τον τουρισμό. Ελπίζουμε σε μια θετική επίδραση των τουριστών από τη Βρετανία που άρχισαν να έρχονται. Αν έχουμε πληρότητα της τάξης του 15-18% είναι αισιόδοξο. Ελπίζουμε ότι ο Αύγουστος θα είναι καλύτερος… Η ποιότητα των τουριστών είναι αυτή που μας ενδιαφέρει», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top