Ελληνικό: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή έναρξης των εργασιών

«Ένα έργο σύγχρονο που συμβολίζει τη νέα Ελλάδα όπως την οραματιζόμαστε»

Στην τελετή έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό παραβρέθηκε σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι μπουλντόζες μπήκαν στο παλιό αεροδρόμιο και οι κατεδαφίσεις ξεκίνησαν για το μεγάλο έργο στο Ελληνικό.

Μπήκαν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό - Ξεκινούν οι εργασίες

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για περίπου 900 κτίρια τα οποία είναι σε αχρησία εδώ και 19 χρόνια, από το 2001, όποτε και μεταφέρθηκε το αεροδρόμιο της Αθήνας στα Σπάτα.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, μια συμβολική μέρα. Γκρεμίζοντας τα παλιά άχρηστα κτίρια του παλιού αεροδρομίου βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό. Ένα από τα μεγαλύτερα, ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο, θα δημιουργηθεί σε αυτόν τον -για 19 χρόνια εγκαταλελειμμένο- χώρο. Είναι ενθαρρυντικό ότι σε ένα περιβάλλον οικονομικής δυστοκίας η πιο εμβληματική επένδυση στη χώρα ξεκινάει σήμερα να γίνεται πραγματικότητα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή έναρξης των εργασιών.

Μητσοτάκης: «Κράτος και ιδιωτικός τομέας να ενώσουμε δυνάμεις» 

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο, 2.500 στρέμματα, αλλά ταυτόχρονα ο χώρος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης. Στην πλήρη του λειτουργία το Ελληνικό θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας, 10.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μόνο κατά τη φάση της κατασκευής. Θα είναι ένα έργο σύγχρονο, οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον, ένα έργο που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα όπως πιστεύω ότι όλοι την οραματιζόμαστε», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Σημείωσε ακόμη πως «δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε στο σημειο που είμαστε σήμερα». «Όλο το κυβερνητικό επιτελείο, εργάστηκε με επιμονή και υπομονή για να ξεπεράσουμε πολλές νομικές και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που κληρονομήσαμε από το παρελθόν» εξήγησε.

«Σήμερα κάνουμε μια αρχή, έχουμε πολύ δρόμο» συνέχισε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «είναι ένα έργο μακράς πνοής και μπορεί να χρειαστεί και μια δεκαετία για την πλήρη ανάπτυξή του».

Τα κτίρια στο παλιό αεροδρόμιο που θα κατεδαφιστούν είνα σχεδόν 900. Η πρώτη φάση του έργου είναι ο καθαρισμός του χώρου και οι κατεδαφίσεις και η δεύτερη φάση του έργου είναι η εκσκαφή, η θεμελίωση και το χτίσιμο των κτηρίων. Η πρώτη φάση προβλέπεται να κρατήσει περίπου 3,5 χρόνια. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια αναμένεται το χτίσιμο του καζίνο και των δύο ξενοδοχείων και κάποιων ουρανοξυστών με τα γραφεία. Στη φάση της κατασκευής, το Ελληνικό θα απασχολήσει 10.000 εργαζόμενους, ενώ μόλις ολοκληρωθεί οι θέσεις εργασίας θα φτάσουν τις 80.000.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top