Τσίπρας: «Για το μπάχαλο στον τουρισμό την ευθύνη έχει ο Κυρ. Μητσοτάκης»

Επίσκεψη στην Κέρκυρα πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

«Δραματική» και «τραγική» χαρακτήρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας την κατάσταση που βιώνουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, από την Κέρκυρα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη. 

Τσίπρας: Η χώρα έχει έναν πρωθυπουργό που υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων

Ο Αλέξης Τσίπρας επέκρινε την κυβέρνηση για το «μπάχαλο σε σχέση με την επανεκκίνηση του τουρισμού», λέγοντας πως «γι’ αυτό το μπάχαλο την ευθύνη έχει αποκλειστικά o  κ. Μητσοτάκης».

«Η εικόνα στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας είναι δραματική, τραγική για τους εργαζόμενους στον χώρο του τουρισμού και τους επιχειρηματίες. Η κυβέρνηση έχει επιδεινώσει την κατάσταση αυτή με την ασυνεννοησία, την έλλειψη σχεδιασμού, τον ερασιτεχνισμό, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει συνολικά την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

1η Ιουλίου: Μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση το άνοιγμα του τουρισμού

«Εδώ κι έναν μήνα ο υπό ανασχηματισμό υπουργός, όσο παραμένει, πέφτει από γκάφα σε γκάφα και οδηγεί τον τουρισμό σε κατάσταση τραγική, δραματική. Ούτως ή άλλως ήταν δύσκολα τα πράγματα, αλλά με τη στρατηγική της ανυπαρξίας σχεδίου, με την κατάθεση πρωτοκόλλων την τελευταία στιγμή, με την επίταξη δωματίων για καραντίνα μέσα σε ξενοδοχειακές μονάδες, έχουν δημιουργήσει ένα πρωτοφανές μπάχαλο».

Εκτίμησε ακόμη πως οι αφίξεις τουριστών φέτος «θα είναι λιγότερες εξαιτίας αυτής της πρωτοφανούς ανυπαρξίας σχεδιασμού».

«Η Κέρκυρα και τα νησιά εκπέμπουν SOS. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Υπάρχουν εποχικοί εργαζόμενοι που μπορεί να κάνουν και 18 μήνες για να βρουν εργασία και προφανώς δεν μπορούν να επιβιώσουν, διότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μη στηρίξει την εργασία αλλά να επιδοτήσει την αναστολή της» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε: «Πολύ φοβάμαι ότι αν ο κ. Μητσοτάκης δε συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα και δεν βγει από την φούσκα της εικονικής πραγματικότητας που έχει δημιουργήσει, το φθινόπωρο - αν ξαναέρθω εδώ ή στα μεγάλα νησιά μας - δε θα μιλάμε για μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων αλλά για οργάνωση συσσιτίων».

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει το αλαλούμ στην επανεκκίνηση του τουρισμού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top