Το μήνυμα Μητσοτάκη: Έχω στο επιτελείο μου μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Τι δήλωσε ο σύμβουλός του Πατέλης για την αποδοχή του γάμου με άντρα

Μέτρα για την καταπολέμηση των διακρίσεων  με βάση  τις σεξουαλικές προτιμήσεις προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο που οργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εργασιακό περιβάλλον. 

Μητσοτάκης: Όχι στις διακρίσεις φύλου, φυλής, γλώσσας και θρησκείας

Ο Αλέξης Πατέλης, οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού που είναι παντρεμένος με άντρα, δε δίστασε να μιλήσει για την δική του προσωπική εμπειρία.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε  και στη στήριξη των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ενώ αναφέρθηκε και στον οικονομικό του σύμβουλο Αλέξη Πατέλη ο οποίος έχει μιλήσει δημόσια για τις διαφορετικές σεξουαλικές του προτιμήσεις.

«Είμαι έτοιμος να συμβάλλω στη διαμόρφωση μιας ειδικής «ατζέντας» με έμφαση στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι στο επιτελείο μου περιλαμβάνονται και μέλη της».

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣ:  Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΝΤΡΑ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΑ

Ο Αλέξης Πατέλης είναι ο πρώτος αξιωματούχος στην Ελλάδα που έσπασε ένα μεγαλο ταμπού.
 «Ο πρωθυπουργός προφανώς και έχει γνωρίσει τον σύζυγό μου, όπως έχω γνωρίσει και εγώ τη σύζυγό του» δήλωσε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή στις 15/6/2020.

Συνεργάτης του Μητσοτάκη: «Ξέρουν όλοι στην κυβέρνηση ότι είμαι γκέι»

«Δεν μου αρέσει πολύ να μιλώ για τον εαυτό μου. Υπήρξε όμως σπουδαία ανταπόκριση στην συνέντευξη μου. Νομίζω … έγινε δεκτή πολύ θετικά, θα έλεγα» σχολίασε ο κ. Πατέλης. 

Εκπρόσωποι μεγάλων πολυεθνικών εταιριών μίλησαν για τα  ίσα δικαιώματα και τις εύκαιρες που δίνουν   στα στελέχη και τους εργαζόμενους χωρίς διακρίσεις φύλου, φυλής, θρησκείας ή σεξουαλικών προτιμήσεων. 

Στην Ελλάδα  όμως τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας κρύβουν την ταυτότητας τους στο εργασιακό περιβάλλον σε ποσοστό 46% ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι μόλις 26%.Το 35% των Ελλήνων ομοφυλοφίλων κρύβει την ταυτότητα του, το 52%  την αποκαλύπτει επιλεκτικά και μόνο το 13% τολμά να μιλήσει ανοιχτά.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top