Ισχυρό μήνυμα αποτροπής από Δένδια: Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα  

Έτοιμη να αντιδράσει ακόμη και δυναμικά η Αθήνα απέναντι στην Άγκυρα  

Η Αθήνα  είναι έτοιμη να αντιδράσει ακόμα και δυναμικά αν η Άγκυρα τολμήσει να πατήσει πόδι σε ελληνική υφαλοκρηπίδα.  «Η χώρα μας είναι προετοιμασμένη σε όλα τα επίπεδα. Κάθε τουρκική παραβατική ενέργεια συναντά τη δική μας αποφασιστική απάντηση» διαμήνυσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Πτήση».    

«Μπλόκο» της Ελλάδας στη διά βοής εκλογή Τούρκου προέδρου στη ΓΣ του ΟΗΕ

«Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί. Ενίοτε δείχνει και τα δόντια της. Τα δείξαμε στην απόπειρα παραβίασης των συνόρων μας στον Έβρο» διαμήνυσε από τη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.  

Παναγιωτόπουλος σε Τουρκία: Ενίοτε, δείχνουμε και τα δόντια μας

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο στρατιωτικής απάντησης στην Άγκυρα, ο αντιναύαρχος ε.α. και σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Διακόπουλος,μιλώντας στο Open: “Eκτιμώ ότι δε θα έρθουν για έρευνες οι Τούρκοι. Αν όμως έρθουν, ως τελευταία λύση υπάρχει και η στρατιωτική».  

Μητσοτάκης στη Σακελλαροπούλου: Η χώρα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις

ΗΠΑ: ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΟΖ  

Στο πλευρό της χώρας μας Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες. «Το διεθνές δίκαιο της θάλασσας αναγνωρίζει ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα όπως κάθε άλλη περιοχή» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος  για θέματα ενέργειας, Φράνσις Φάνον.   

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ 

Η Άγκυρα πάντως συνεχίζει το χαβά της. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέει θρασύτατα ότι η Ελλάδα είναι…  «ηλίθια» που διαμαρτύρεται επειδή διαβάστηκε το κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά και επιμένει ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα. 

«Αν προσέξετε δεν παραβιάσαμε τα χωρικά ύδατα των νησιών. Συμπεριφερόμαστε με μεγάλη ευαισθησία. Εδώ τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα αλλά έχουν χωρικά ύδατα έξι μιλίων».  

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

«Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να εφαρμόσει μια εθνική στρατηγική. Είναι αδιανόητο να παραμένει σε ρόλο θεατή» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης στην ΕΡΤ, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top