Πλακιωτάκης: Αυξάνεται στο 65% η χωρητικότητα στα πλοία με καμπίνες   

Αυξάνεται και το όριο ατόμων ανά καμπίνα  

Τι δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης κατά την επανέναρξη των δρομολογίων των πλοίων για την Κρήτη   

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξάνεται στο 60% (από 50%) για τα επιβατηγά πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

Πώς θα ταξιδεύουμε από Δευτέρα με πλοίο – Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Αυξάνεται επίσης σε δύο (από ένα) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.

«Η θετική πορεία περιορισμού του COVID-19 στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την πλήρη και συνεπή εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για τα επιβατηγά πλοία, επιτρέπει πλέον την αναθεώρησή του» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Πλακιωτάκης: Ξεκινήσαμε με την Κρήτη, ακολουθούν τα άλλα νησιά 

Σχολιάζοντας την θετική αυτή εξέλιξη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους επιβάτες, τα πληρώματα και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τη συνέπεια που επέδειξαν και εξακολουθούν να επιδεικνύουν στην τήρηση των μέτρων.

Πλακιωτάκης: Στήριξη της ακτοπλοΐας με επιδότηση 34 δρομολογίων

«Όπως είχα δηλώσει από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του Πρωτοκόλλου», είπε, «αυτό θα συνεχίσει να αναθεωρείται, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Συνεχίζουμε με συνέπεια, μένουμε ασφαλείς».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top