Γεραπετρίτης: Κανένα μνημόνιο για τα 32 δισ. σε Ελλάδα από ΕΕ

Για Τουρκία: Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι ο ισχυρός παίκτης

«Τεράστιο» χαρακτήρισε το οικονομικό πακέτο για την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών οικονομιών από την ΕΕ, εκ του οποίου αντιστοιχούν 32 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ο Γιώργιος Γεραπετρίτης, ξεκαθαρίζοντας ότι «δίνεται με τη μορφή επιδότησης και όχι δανείου».

«Τα χρήματα θα δοθούν κυρίως για την ανάκαμψη της οικονομίας, με τη λήψη διαρθρωτικών μέτρων. Η ΕΕ έχει δώσει κατευθύνσεις για το πού θα δοθούν τα χρήματα. Δεν είναι για εξυπηρέτηση ταμειακών αναγκών, αλλά θα πρέπει να πιάσουν τόπο», είπε ο υπουργός Επικρατείας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Θα πρέπει τα χρήματα να επενδυθούν όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο της χώρας, όπως η δημόσια υγεία, το ψηφιακό κράτος και η πράσινη οικονομία».

Μπακογιάννη: Το Αιγαίο είναι θωρακισμένο

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Ντομπρόβσκις, ότι η πρόσβαση στο Ταμείο Ανάκαμψης θα είναι «με πολύ αυστηρούς όρους», ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε «μίλησε κυρίως για το υφιστάμενο πλαίσιο, το σύστημα ενισχυμένης εποπτείας. Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό και γι’αυτό είμαστε πολύ συνεπείς».

Κορωνοϊός: Δίνει 750 δισ. για ανάκαμψη η Κομισιόν – Τα 32 δισ. για Ελλάδα

«Η εκτίμησή μας είναι ότι δε θα υπάρξουν νέες δεσμεύσεις, αλλά γενικές κατευθύνσεις», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας, τονίζοντας ότι, «η ελληνική κυβέρνηση θα έχει έτοιμο πλάνο τον ερχόμενο Οκτώβριο».

Μητσοτάκης σε υπουργικό: Ευκαιρία να μετασχηματίσουμε την Ελλάδα

Αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως  «για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται στη θέση του οδηγού σε τομείς όπως η διπλωματία και η δημόσια υγεία. Δε θα χαραμίσουμε τη διπλωματία, έχουμε διεθνείς δεσμούς».

«Αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα είναι ο ισχυρός παίκτης», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Είμαστε πλήρως έτοιμοι και διπλωματικά και επιχειρησιακά να αντιδράσουμε. Είμαστε πολύ έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση. Έχουμε διεθνείς συμμαχίες που μπορούν να πάρουν θέση κάθε στιγμή».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top