Έως τις 31 Οκτωβρίου τα μειωμένα εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς

Καραμανλής: Υπάρχει σταδιακή ανάκαμψη στις πτήσεις

Έως τις 31 Οκτωβρίου θα ισχύσει η μείωση στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, με τον υπουργό Υποδομών να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης των μειωμένων τιμών, «ανάλογα με τα έσοδα του ΟΑΣΑ».

«Η μείωση των εισιτηρίων στο ΦΠΑ πήγε στο 1,27 ευρώ. Το υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε να το στρογγυλοποιήσει στο 1,20 ευρώ», είπε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον Σκάι. Όπως τόνισε, όσοι είχαν προμηθευτεί με κάρτες δουν επιστροφή των χρημάτων τους με πίστωση.

Νέες τιμές στα εισιτήρια για τα μέσα μεταφοράς

Άρση μέτρων: Θετικός ο απολογισμός του πρώτου μήνα χαλάρωσης

Όπως είπε, ισχύει το αυστηρό πρωτόκολλο για το 50% της χωρητικότητας και τη χρήση μάσκας στα ΜΜΜ.

Τι θα γίνει με τις πτήσεις

Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι υπάρχει σταδιακή ανάκαμψη και πως σημειώθηκε αύξηση στις πτήσεις. Από 1η του μηνός έγιναν 203, από τις οποίες το 75% ήταν πτήσεις εσωτερικού.

Αυξημένες επικουρικές συντάξεις παίρνουν σήμερα χιλιάδες δικαιούχοι

Όπως αναφέρεται και στη Notam, περιορισμούς θα έχουν έως 15/6 οι Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Αλβανία, Σκόπια και Τουρκία.

Όλοι όσοι φτάνουν στη χώρα υπόκεινται στο τεστ, ενώ μετά τις 15/6 θα γίνονται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι με διαδικασία ιχνηλάτησης. 

Τέλος, αναφέρθηκε στις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντας τον Ερντογάν επικίνδυνο. Επιβεβαίωσε δε πως η Ελλάδα θα απαντήσει αναλόγως.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top