Άρση μέτρων: Θετικός ο απολογισμός του πρώτου μήνα χαλάρωσης

Γεωργιάδης: Πάμε καλύτερα από το αναμενόμενο

Θετικός είναι ο απολογισμός του πρώτου μήνα της σταδιακής άρσης των μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «πάμε καλύτερα από το αναμενόμενο».

«Όλοι εργαζόμαστε για να πάνε καλά τα πράγματα. Και στην οικονομία πάμε καλύτερα από το αναμενόμενο, ανταποκρίνεται η οικονομία και αυτό φαίνεται στις αξιολογήσεις. Αν διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, μπροστά μας διαγράφεται μέλλον λαμπρό», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιοι και πώς θα πάρουν τη δεύτερη δόση

Ποια προϊόντα θα αγοράζουμε φθηνότερα από σήμερα

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι εισπράξεις του ΦΠΑ στο λιανικό εμπόριο έχουν αγγίξει τα σημεία προ κορωνοϊού» και «η καταναλωτική κίνηση έχει επιτρέψει στα προ κορωνοϊού επίπεδα».

«Επανερχόμαστε σιγά-σιγά σε μία κανονικότητα», τόνισε, προσθέτοντας ότι «είμαστε πιο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει».

Αυξήσεις μισθών από σήμερα: Πώς και πόσο μειώνονται οι εισφορές

Αναφερόμενος στον τουρισμό, είπε πως «εάν όλα πάνε καλά, μέσα στον Ιούνιο θα αποκαταστήσουμε τις πτήσεις με όλες τις χώρες».

Τι είπε για Τουρκία και γεωτρήσεις

«Άλλο το δημοσίευμα κι άλλο να πάει στο Αιγαίο και να κάνει έρευνες ή ακόμα περισσότερο και να τρυπήσει. Το πρώτο πιστεύω ότι θα συνεχίσει να το κάνει, το δεύτερο όμως, θα σκεφτεί πολύ πριν το κάνει», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Γεωργιάδης για Τουρκία: Μην τσιμπάτε σε όσα κάνει ο Ερντογάν

Κληθείς να απαντήσει στο τι σημαίνει η θέση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, είπε ότι «αν κάποιος εισβάλλει στη χώρα σου, κάνει αυτό που πρέπει».

Δένδιας σε Τουρκία: Θα υπάρξει απάντηση, εάν ξεκινήσετε έρευνες

«Αν αμφισβητηθεί η εθνική μας κυριαρχία θα κάνουμε αυτό που πρέπει, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να αφήσει να αμφισβητηθεί το έδαφός της», ξεκαθάρισε και κατέληξε: «Όσο αφορά στην ΑΟΖ, δεν είναι τόσο απλό, θα πρέπει να υπάρξει σύμφωνη γνώμη των γειτόνων κι εμείς πάμε με το διεθνές δίκαιο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top