Αυξημένες επικουρικές συντάξεις παίρνουν σήμερα χιλιάδες δικαιούχοι

Ποιους αφορούν, πόσα θα πάρουν

Αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις τους θα δουν σήμερα 236.274 συνταξιούχοι.

Οι αυξήσεις αφορούν τους συνταξιούχους με άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1.300 ευρώ και υπέστησαν μειώσεις με το νόμο 4387/2016, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας (Στε) έκρινε αντισυνταγματικές αυτές τις περικοπές.

Συντάξεις: Πότε θα δοθούν τα αναδρομικά για κύριες και επικουρικές

Η επικουρική σύνταξη θα είναι αυξημένη κατά μέσο όρο κατά 75,47 ευρώ (καθαρό ποσό προ φόρου), ενώ η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι μικτά 99,57 ευρώ το μήνα.

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιοι και πώς θα πάρουν τη δεύτερη δόση

«Περίπου 240.000 συνταξιούχοι θα έχουν μεσοσταθμική αύξηση 100 ευρώ το μήνα περίπου μεικτά στις επικουρικές τους συντάξεις» όπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Οι ίδιοι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν τα αναδρομικά, που δικαιούνται για τις επικουρικές συντάξεις, τον προσεχή Οκτώβριο.

Πρόκειται για το ποσό των μειώσεων, το οποίο αφορά την περίοδο Οκτωβρίου 2019 - Μαΐου 2020, μετά την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Βρούτσης: Τον Σεπτέμβριο η νέα κύρια σύνταξη -  Τον Οκτώβριο τα αναδρομικά

«Τον Οκτώβριο, Θεού θέλοντος και να πάνε όλα καλά, θα πληρώσουμε και τις δυο καταβολές αναδρομικών. Η μία είναι του επικουρικού που αφορά οκτώ μήνες. Η άλλη θα είναι 12 μηνών, τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων από 1η Οκτωβρίου του 2019 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020» διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top