Ανησυχία σε κυβέρνηση για τις εικόνες συνωστισμού σε μπαρ

Παπαθανάσης: Να μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε εν μέσω υγειονομικής κρίσης

Ανησυχία προκαλούν στην κυβέρνηση οι εικόνες συνωστισμού, που παρατηρούνται σε πολλά μπαρ τις τελευταίες ημέρες.

«Μας ανησυχούν και εμάς αυτές οι εικόνες. Έχουμε ανακοινώσει όλα τα μέτρα, τους κανόνες λειτουργίας και τα πρωτόκολλα υγιεινής. Σαφώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο COVID-19 δεν έχει φύγει, είναι εδώ. Θα πρέπει να πούμε στους συμπολίτες μας να μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε εν μέσω της υγειονομικής κρίσης», είπε ο Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον Real FM 97,8.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη σε δημοτικό και η δοκιμή… κρητικής γραβιέρας

«Δεν είναι η εστίαση είναι κυρίως τα μπαρ. Δεν έχει σχέση με το τι ανοίγει, έχει σχέση με τη συμπεριφορά των συμπολιτών μας. Ό,τι και να ανοίξει αν δεν τηρούμε τους κανόνες έτσι θα καταλήξει. Επομένως, πρέπει να ξαναγυρίσουμε στην εφαρμογή των κανόνων. Ακόμα κι αν ανοίξουν τα κέντρα διασκέδασης, εάν τελικά δεν τηρηθούν οι κανόνες το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο», είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Παράταση για δηλώσεις και περισσότερες δόσεις για φόρο

«Τα καφέ λειτούργησαν φυσιολογικά, όπως θα λειτουργούσαν σε μία παρόμοια κατάσταση με τον καιρό που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Θα δούμε αυτή την εβδομάδα και θα δούμε πώς θα πάει το κομμάτι της εστίασης», εξήγησε.

Αυξήσεις μισθών από σήμερα: Πώς και πόσο μειώνονται οι εισφορές

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε τονίσει πως «ό,τι ανοίγει από τις 4 Μαΐου μπορεί να ξανακλείσει. Για να μην έχουμε πισωγύρισμα χρειάζεται συνέχιση της πειθαρχίας».

Τι θα ισχύει για το αλκοόλ στις παραλίες

Αναφερόμενος στο εάν θα σερβίρεται αλκοόλ ή όχι στα μπαρ και τις καφετέριες στις παραλίες, ο κ. Παπαθανάσης είπε πως θα επανεξεταστεί το θέμα.

«Έχει ζητηθεί μια νέα προσέγγιση από την επιτροπή λοιμωξιολογων τόσο για τα beach bar που δεν πωλούν αλκοόλ, αλλά και για όλους τους κωδικούς δραστηριότητας που παραμένουν κλειστοί, αναμένοντας τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων για την επιστροφή τους στην κανονικότητα, όπως γυμναστήρια κέντρα διασκέδασης», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top