Η επίσκεψη Μητσοτάκη σε δημοτικό και η δοκιμή… κρητικής γραβιέρας

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε το εκπαιδευτικό προσωπικό για την αφοσίωση

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Καλλιθέας επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους μικρούς μαθητές και ευχαρίστησε το εκπαιδευτικό προσωπικό για την αφοσίωση και τις καλές υπηρεσίες που προσφέρει.

Μητσοτάκης σε εργαζόμενους: Το πρώτο μέλημα ήταν να μη γίνουν απολύσεις

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις νέες συνήθειες, που καλούνται από σήμερα να ακολουθήσουν χιλιάδες παιδιά σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας με το εκπαιδευτικό προσωπικό, εκτίμησε ότι και οι γονείς αισθάνονται ασφαλείς, ώστε να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και είπε ότι αποφάσισε την επαναλειτουργία των σχολείων, έχοντας πια πάρει τις διαβεβαιώσεις ότι ουσιαστικά δεν συντρέχει κάποιος λόγος δημόσιας υγείας.

Εξήγησε ότι τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών, ουσιαστικά για μαθησιακούς λόγους διότι η ιδέα ότι τα παιδιά θα έμεναν μακριά από το σχολείο για έξι μήνες από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο «νομίζω ότι δημιουργούσε σε όλους μας αρκετά μεγάλη ανησυχία».

O πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε και για την ιστορική σημασία του σχολείου, καθώς χρονολογείται από το 1931 και είναι το παλαιότερο της περιοχής / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi 

Μάλιστα, μπήκε σε μία τάξη της 6ης δημοτικού και είπε στους μαθητές: «Να συγκεντρωθείτε στα μαθήματά σας και μετά να ξεκουραστείτε για το καλοκαίρι».

O κ. Μητσοτάκης μπήκε σε τάξη της 6ης δημοτικού και συνομίλησε με μαθητές / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi 

Ο κ. Μητσοτάκης ενδιαφέρθηκε και για την ιστορική σημασία του σχολείου, καθώς χρονολογείται από το 1931 και είναι το παλαιότερο της περιοχής.

Δοκίμασε κρητική γραβιέρα σε παντοπωλείο

Ο κ. Μητσοτάκης πριν φύγει από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, έκανε μία στάση σε παντοπωλείο με κρητικά προϊόντα, που βρισκόταν απέναντι.

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε παντοπωλείο με κρητικά προϊόντα και δοκίμασε γραβιέρα / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός δοκίμασε νόστιμη κρητική γραβιέρα, συνομίλησε με την ιδιοκτήτρια και στη συνέχεια αποχώρησε από το σημείο.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top