Δένδιας - Παναγιωτόπουλος: Κανείς Τούρκος δεν πέρασε σε ελληνικό έδαφος   

Προχωρά κανονικά η κατασκευή του φράχτη στο νότιο τμήμα του Έβρου  

Οι εργασίες για την κατασκευή φράχτη στο νότιο τμήμα του Έβρου προχωρούν κανονικά ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τις αντιδράσεις της Άγκυρας. Κανένας Τούρκος δεν πάτησε σε ελληνικό έδαφος διαβεβαίωσαν  o Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος,  την Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, όπως και η στρατιωτική ηγεσία, αλλά και οι κάτοικοι του Έβρου.

Συνεδριάζει η επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας

Άλλη μια προσπάθεια των Τούρκων να δημιουργήσουν εντυπώσεις στον Έβρο, πέφτει στο κενό.

Όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Φερρών ξεκαθαρίζουν ότι κανείς Τούρκος δεν πάτησε σε ελληνικό έδαφος. Οι ευσεβείς πόθοι κάποιων πνίγηκαν στον ποταμό Έβρο. Ο φράχτης θα γίνει από τον ελληνικό Στρατό. 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Το ξεκαθάρισε άλλωστε και ο Πρωθυπουργός μιλώντας χθες στη Μάρα Ζαχαρέα. Ο φράχτης στην περιοχή των Φερρών θα γίνει κανονικά.

Ολόκληρη η συνέντευξη Μητσοτάκη στο Star 

Μητσοτάκης στο Star για τον Έβρο: Όχι σe fake news και ακροδεξιά ρητορική

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

O ποταμός Έβρος, όπως φαίνεται και στους χάρτες του 1926, είναι το φυσικό σύνορο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, με βάση τη συμφωνία της Λωζάνης. Ωστόσο υπάρχει ελληνικό έδαφος ανατολικά του ποταμού, όπως και τουρκικό έδαφος δυτικά του ποταμού.

Ο  Νίκος Δένδιας,  ο Νίκος Παναγιωτόπουλος,και η στρατιωτική ηγεσία ενημέρωσαν το μεσημέρι στο Πεντάγωνο την επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για τον Έβρο, χρεώνοντας στην αντιπολίτευση ότι υιοθέτησε άκριτα, fake news για κατάληψη ελληνικού εδάφους. 

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ουδέποτε υπήρξε κατάληψη ελληνικού εδάφους ούτε και ενός χιλιοστού» τόνισε ο  Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος  Φλώρος.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top