Εξετάζεται το άνοιγμα και των παιδικών σταθμών μαζί με τα δημοτικά

Έρχεται προκήρυξη για 35.000 θέσεις εργασίας σε κοινωφελή εργασία

Έτοιμη θα είναι τις επόμενες μέρες η προκήρυξη του υπουργείου Εργασίας για 35.000 θέσεις σε κοινωφελή εργασία.

Η διαδικασία των προσλήψεων των ανέργων στην Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και κοινωνικούς φορείς σε κοινωφελή προγράμματα αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που αφορά περίπου 3.000 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ο υπουργός είπε ότι οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά και έως το τέλος του χρόνου οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους.

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία και για τα γυμναστήρια – Πότε ανοίγουν

Άλλη μία εβδομάδα περιθώριο για το επίδομα των 400 ευρώ

Αναφερόμενος στο σχέδιο στήριξης της οικονομίας και της εργασίας που θα ανακοινώσει σήμερα ο Πρωθυπουργός, είπε ότι, θα αφορά κυρίως στη στήριξη του τουρισμού, εκτιμώντας ότι «θα πάμε καλά».

Κορωνοϊός: Δε θα γίνει πάλι lockdown εάν έχουμε έξαρση το φθινόπωρο

Μιλώντας για τα μέτρα στήριξης στο χώρο της εστίασης, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως η τροπολογία που ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα προβλέπει διπλάσιο χώρο για τραπεζοκαθίσματα χωρίς επιπλέον χρέωση.

ΕΝΦΙΑ: Παγίδα φόρου από τα αδήλωτα τετραγωνικά

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε γνωστό ότι, ο εκάστοτε δήμος θα μπορεί, σε συνεργασία με την αστυνομία, να προχωρά σε πεζοδρόμηση των οδών είτε για όλη τη μέρα είτε σε συγκεκριμένες ώρες, για να υπάρχει επιπλέον χώρος για τραπεζοκαθίσματα.

Αναφερόμενος στο σχέδιο στήριξης της οικονομίας και της εργασίας που θα ανακοινώσει σήμερα ο Πρωθυπουργός, είπε ότι, θα αφορά κυρίως στη στήριξη του τουρισμού, εκτιμώντας ότι «θα πάμε καλά».

Όσον αφορά στην επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών, εξήγησε ότι, αναμένονται οδηγίες από την ειδική επιτροπή.

Πάνε για άνοιγμα και τα δημοτικά σχολεία

«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι από Σεπτέμβριο τα πράγματα θα λειτουργήσουν κανονικά», είπε σχετικά με τη νέα χρονιά, διευκρινίζοντας ότι, για το τώρα αναμένεται η απόφαση της επιτροπής, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι παιδικοί σταθμοί να ανοίξουν μαζί με τα Δημοτικά σχολεία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top