Διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα της Τετάρτης – Τι θα ανακοινώσει

Σχέδιο για την οικονομία και την εργασία από κυβέρνηση

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό θα ανακοινώσει το απόγευμα της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου για να διασωθεί η τουριστική σεζόν, που ήδη έχει πληγεί λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Δε θα γίνει πάλι lockdown εάν έχουμε έξαρση το φθινόπωρο

Το πακέτο, που θα ανακοινωθεί, θα εκτείνεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα, «για να νιώσουν ασφαλείς οι επιχειρηματίες», όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Πάνε για άνοιγμα και τα δημοτικά σχολεία

Όπως είπε, θα καλύπτει και τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, αλλά και τους εποχιακούς πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ υπάρχουν σκέψεις για μείωση του ΦΠΑ και στις μεταφορές.

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία και για τα γυμναστήρια – Πότε ανοίγουν

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται:

- Μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα ροφήματα τα οποία ως σερβιριζόμενα είδη στον κλάδο της εστίασης πωλούνται με ΦΠΑ 24%, ενώ εάν τα παραγγείλει κανείς εκτός, επιβαρύνονται με 13%. Τέτοιου είδους ροφήματα είναι ο καφές, τα αναψυκτικά, οι χυμοί και το τσάι που αποτελούν προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και με την υπαγωγή τους στον χαμηλό συντελεστή του φόρου 13% θα κατηφορίσουν και οι τιμές τους.

- Η μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% στα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια.

- Προσωρινή μετάταξη της διαμονής στα ξενοδοχεία στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6% από 13% που είναι σήμερα και προσωρινή αναστολή του τέλους διαμονής που κυμαίνεται από 0,50 ευρώ έως 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση ανάλογα με την κατηγορία των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top