Υποχρεωτική η μάσκα σε αεροπλάνα, πλοία και ΚΤΕΛ

Πέτσας: Θα παρεμβαίνουμε τοπικά όπου χρειάζεται

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε οριζόντιες συμβουλές στους πολίτες, αλλά θα παρεμβαίνουμε τοπικά όταν και όπου χρειάζεται, όπως έγινε και στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας. Δεν μπορεί να υπάρχει συνέχεια ένας αστυνομικός ή λιμενικός δίπλα στον κάθε πολίτη» είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας για τις εξελίξεις σχετικά με τη λειτουργία των πλαζ, τον τουρισμό, την πορεία αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η κυβέρνηση και οι πολίτες βρίσκονται μπροστά σε ένα πρωτοφανές φαινόμενο, για την αντιμετώπιση του οποίου βασικό ρόλο παίζει η ατομική ευθύνη του καθενός.

Μητσοτάκης: Ανοίγει ο τουρισμός την 1η Ιουλίου  

«Η τήρηση των μέτρων δεν έχει να κάνει με τον έλεγχο, αλλά με το να πειστούν οι πολίτες ότι είναι απαραίτητα», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως το εάν θα δούμε αστυνομικούς και λιμενικούς να επιβάλλουν πρόστιμα το Σαββατοκύριακο στις παραλίες, θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά που θα δείξουν οι πολίτες.

Νέες κατηγορίες εργαζομένων για τα 800 ευρώ

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στον τουρισμό, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα μπορεί να υπάρξει «τουρισμός σε καραντίνα», όμως υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες με ασφάλεια. «Θα φαίνεται ότι η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το ζήτημα της πανδημίας» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, όλοι οι επιβάτες σε αεροπλάνα και πλοία, αλλά και στις οδικές μεταφορές (πούλμαν, ΚΤΕΛ, τρένο) θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top