Πλακιωτάκης: Μόνο οδικώς η πρόσβαση σε Εύβοια - Λευκάδα

Δεν ισχύει ακόμα η απελευθέρωση των μετακινήσεων προς Σαλαμίνα   

Δεν ισχύει ακόμα η απελευθέρωση μετακινήσεων από θαλάσσης προς Εύβοια, Λευκάδα και Σαλαμίνα, διευκρίνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του Σκάι,  παρότι στα δύο πρώτα νησιά υπάρχει οδική πρόσβαση  και στο τρίτο είναι πολύ κοντινή η απόσταση από την πρωτεύουσα.

Μετακινήσεις: Τι θα γίνει με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 

Ο υπουργός επισήμανε ότι από την Δευτέρα (18/05) αίρεται η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό στην ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και στην Κρήτη, αλλά ισχύουν ακόμη οι απαγορεύσεις για θαλάσσια πρόσβαση,  όπως για όλα τα νησιά, πλην της Κρήτης, ενώ σχετικά με το πότε θα επιτραπεί η οδική πρόσβαση στην Εύβοια και στη Λευκάδα, παρέπεμψε σε κυβερνητική απόφαση που θα ανακοινωθεί.  

Ο κ. Πλακιωτάκης  τόνισε ότι αυτή την περίοδο επιτρέπονται οι μετακινήσεις στα νησιά μόνο για επιχειρηματίες και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που λειτουργούν (και όχι π.χ. για ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης που παραμένουν κλειστά).   

Ξεκινούν από αύριο οι μετακινήσεις στα νησιά – Ποιοι μπορούν να ταξιδέψουν

Σχετικά με τα ταξίδια ο Υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι ξεκινούν με πρωτόκολλο χωρητικότητας στο 50%, αλλά αυτό θα αλλάξει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Για τη χρήση μάσκας στα πλοία,  κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι θα είναι υποχρεωτική για προσωπικό και ταξιδιώτες σε όλους τους χώρους του πλοίου, ακόμα και στο κατάστρωμα, ενώ  για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών είπε ότι δεν επιτρέπονται τα οργανωμένα θαλάσσια σπορ, παρά μόνο όσα γίνονται με ιδιωτικά μέσα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top