Κομισιόν: Όχι κενά καθίσματα στα αεροπλάνα, υποχρεωτική χρήση μάσκας

Οι κατευθυντήριες για τον τουρισμό που θα παρουσιαστούν σήμερα

Τις οδηγίες για την επαναλειτουργία του κλάδου του τουρισμού παρουσιάζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη σταδιακή άρση των συνοριακών περιορισμών και την προσεκτική επανέναρξη των ταξιδιών για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη.

Η Κομισιόν «ξεκλειδώνει» σήμερα το σχέδιο για τον τουρισμό

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το Reuters, η Κομισιόν ζητεί οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιτρέψουν τις επισκέψεις σε συγγενείς που ζουν σε άλλη χώρα της Ένωσης.

Γεραπετρίτης: Το σχέδιο για τους τουρίστες – Τι θα ισχύσει το καλοκαίρι

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η Επιτροπή θα ανακοινώσει ότι οι αεροπορικές εταιρείες δε θα χρειάζεται να διατηρούν κενές τις μεσαίες θέσεις στα αεροπλάνα, αλλά η χρήση της μάσκας εν πτήσει και στους χώρους των αεροδρομίων θα είναι υποχρεωτική.

Αυτές είναι οι προτάσεις της κυβέρνησης στην ΕΕ για τον τουρισμό  

Αναφορικά με τις εφαρμογές ιχνηλάτησης για τον κορωνοϊό, η Κομισιόν θα σημειώσει πως θα πρέπει να είναι εθελοντική η χρήση τους και πως θα πρέπει να λειτουργούν στα σύνορα της ΕΕ.

Χαρδαλιάς: Από τις 18/5 μετακινήσεις σε ηπειρωτική Ελλάδα - Κρήτη

Η Κομισιόν θα προτείνει επίσης οι περιορισμοί αναφορικά με τις μη αναγκαίες μετακινήσεις στις 26 χώρες της ζώνης Σένγκεν να παραταθούν για 30 ημέρες, έως τις 15 Ιουνίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top