Προκλητική τουρκική προπαγάνδα μέσω γερμανικού περιοδικού

Ευθεία «σύγκρουση» με την Ελλάδα σε όλους τους τομείς

Δείτε το ρεπορτάζ του Γιώργου Βλαβιανού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Έντονη διπλωματική και επικοινωνιακή κινητικότητα αναπτύσσει η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες μετά τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας. 

Η «σύγκρουση» χαρακτηρίζεται πλέον ευθεία σε όλους τους τομείς: Σε ξηρά αέρα και θάλασσα, σε διπλωματικό και επικοινωνιακό επίπεδο.

Στην τουρκική προπαγάνδα και το γερμανικό περιοδικό Spiegel στο οποίο ο Στέλιος Πέτσας διέψευσε κατηγορηματικά για μια ακόμη φορά τον τουρκικό ισχυρισμό ότι υπήρξε στον Έβρο νεκρός ή τραυματίας από ελληνικής πλευράς.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να πούμε ότι δεν υπάρχει κανένα νέο στοιχείο που να ενοχοποιεί την ελληνική πλευρά αντίθετα είναι μία κατασκευή τουρκικών Αρχών στο πλαίσιο της προπαγάνδας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τονίζουμε ότι οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την ψευδή ιστορία δόθηκαν στο Spiegel από το τουρκικό κοινοβούλιο.

Επιστολή στον ΟΗΕ για το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο

Το ανυπόστατο μνημόνιο Τουρκίας Λιβύης επανήλθε στο προσκήνιο.

Η Αθήνα με νέα λεπτομερή επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ προέβη σε πλήρη απόρριψη των τουρκικών αξιώσεων και του χάρτη που παρουσίασε η Άγκυρα.  Μνημόνιο και Χάρτης αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Με προκλητικές NAVTEX η Τουρκία διεκδικεί Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Η Άγκυρα εντείνοντας την ευθεία σύγκρουση με την Αθήνα εξέδωσε και προκλητικότατες Navtex με τις οποίες επιδιώκει εμπράκτως να διεκδικήσει την επιχειρησιακή διχοτόμηση του Αιγαίου και τον απόλυτο έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς θεωρεί ότι οι ελληνικές Αρχές είναι αναρμόδιες.

Μ.Βαρβιτσιώτης: Μας φοβίζει η οικονομική κρίση στην Τουρκία

«Ο μεγάλος μας φόβος είναι πάντοτε η οικονομική κρίση η οποία σήμερα μαστίζει την Τουρκία είναι να μετετραπεί σε μία κρίση σχέσεων» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών,

Ο Σουλτάνος έχοντας να αντιμετωπίσει την φτωχοποίηση της χώρας του προσπαθεί με κάθε τρόπο να μεταθέσει το τεράστιο εσωτερικό του πρόβλημα στο εξωτερικό. 

Πάντως δεν είναι λίγοι οι Τούρκοι που έχουν πανικοβληθεί από την όλη κατάσταση την οικονομική και της πανδημίας που αποφασίζουν να αφήσουν τα σπίτια τους και με ένα τροχόσπιτο να συνδυάσουν διαμονή και διακοπές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top