Τεράστια η μείωση των μεταναστευτικών ροών τον Απρίλιο 

Μόλις 76 οι αφίξεις στα νησιά, μηδέν στον Έβρο!

μεταναστευτικό νησιά

Τεράστια μείωση καταγράφεται στις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα τον Απρίλιο, στο  ενημερωτικό δελτίο του Απριλίου 2020, που  εξέδωσε το Υπουργείο Μετανάστευσης.

Νέες προκλήσεις στον Έβρο με πυροβολισμούς: Πού το πάει η Τουρκία

Στο δελτίο αναφέρονται τα στοιχεία καταγραφής των μεταναστευτικών ροών, του συνολικού αριθμού των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και ανά Περιφερειακή Ενότητα, των μετακινήσεων προς την ενδοχώρα, καθώς και τα στοιχεία που αφορούν στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου και των προσφυγών.      

Τουρκική πρόκληση: Ακταιωρός έσπρωχνε λέμβο με μετανάστες στη Λέσβο


Διαβάστε αναλυτικά το ενημερωτικό δελτίο για τις μεταναστευτικές ροές: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020  

Τα βασικά στοιχεία είναι τα ακόλουθα:                                                                                   -

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΡΟΩΝ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΕΒΡΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

Μόλις 76 ήταν οι νέες αφίξεις στα νησιά και 0 στον Εβρο. Σε ποσοστά, η μείωση είναι 97,95% σε σχέση με τον περασμένο Ιανουάριο και 97,26% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019.

ΜΕΙΩΣΗ ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Συνολικά στα νησιά του Αιγαίου σήμερα διαμένουν 38284 αλλοδαποί (οι 20532 -περισσότεροι από τους μισούς- στη Λέσβο). Συνολικά έχουν μειωθεί κατά 8,86% σε σχέση με τον Ιανουάριο 2020.

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ

 Από την αρχή του χρόνου έχουν μεταφερθεί 11825, διπλάσιοι από το αντίστοιχο διάστημα του 2019.  Μέσα στον Απρίλιο έγιναν 1138.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ (ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ) ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΣΥΛΟΥ

Τον Απρίλιο εκδόθηκαν 15853 αποφάσεις για αιτήσεις ασύλου, έναντι 6904 του Μαρτίου (αύξηση 129,62%). Επίσης τα εκκρεμή αιτήματα τον Απρίλιο μειώθηκαν κατά 12,2% σε σχέση με το Μάρτιο. 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Λόγω κορωνοϊού, δεν έγινε τον Απρίλιο -όπως και το Μάρτιο- ΚΑΜΜΙΑ επαναπροώθηση στην Τουρκία. Μέσω ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης), έγιναν τον Απρίλιο 3 εθελούσιες επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες τους, έναντι 26 το Μάρτιο και 286 το Φεβρουάριο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top