Φρένο (;) στο άνοιγμα καφέ-μπαρ πριν την 1η Ιουνίου μετά τα υπαίθρια πάρτι

Προβληματισμός και ανησυχία- Διαμαρτύρονται οι επιχειρηματίες στην εστίαση

H ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά ότι κλείνει η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή μετά τα επεισόδια, από τις 9 μ.μ. μέχρι τις  6.00 π.μ. μέχρι νεωτέρας 

Προβληματισμό και ανησυχία σε ειδικούς και κυβέρνηση προκαλούν οι εικόνες με τον συγχρωτισμό δεκάδων πολιτών σε διάφορες πλατείες της Αττικής και της επαρχίας. Σε συνδυασμό με τις εικόνες από υπαίθρια μπαρ που έγιναν «take away bars» στήθηκαν υπαίθρια πάρτι, δεν αποκλείεται να βάλουν φρένο σε πιθανό ενδεχόμενο ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης πριν την 1η Ιουνίου.

Όλοι πλατεία: Πλήθος κόσμου σε Αγία Παρασκευή, Ακρόπολη, Λυκαβηττό

Οι συγκεντρώσεις αυτές μπορεί να λειτουργήσουν ανατρεπτικά στο μέχρι στιγμής θετικό αποτέλεσμα από την αντιμετώπιση του ιού, ενώ χαρακτηρίστηκαν από ειδικούς ως «υγειονομικές βόμβες».

Άρση μέτρων: Πάρτυ, take away ποτά, δεκάδες πρόστιμα και... λουκέτα

Το θέμα απασχόλησε έντονα την πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με πληροφορίες να λένε ότι σταματούν οι σκέψεις για άνοιγμα χώρων εστίασης στις 25 Μαΐου, μια εβδομάδα νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που είχε οριστεί. Εν τω μεταξύ, οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται και επισημαίνουν τις επιπτώσεις από το lockdown, ενώ χθες προχώρησαν σε βουβή διαμαρτυρία με «άδειες καρέκλες».

Αθήνα και Θεσσαλονίκη συμμετέχουν στη διαμαρτυρία «Άδειες καρέκλες»

Τις επόμενες ημέρες, μπορεί και σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει επισκέψεις σε γειτονιές την Αθήνας, προκειμένου να δει τη λειτουργία της αγοράς κατά τα πρώτα βήματα άρσης του lockdown, αλλά, και να έρθει σε επαφή με τους πολίτες. 

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τον κλάδο του πολιτισμού

Σήμερα αναμένονται και οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την περαιτέρω ενίσχυση του πολιτισμού και των καλλιτεχνών. Ήδη έχουν διατεθεί από την κυβέρνηση 15 εκ. ευρώ, στα οποία θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά από την κ. Μενδώνη, καθώς εκτιμάται ότι δεν έχουν γίνει ευρύτερα γνωστές οι σχετικές ενισχύσεις. Επίσης θα υπάρξει διεύρυνση των δικαιούχων της κρατικής ενίσχυσης, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν να εντοπιστεί το σύνολο όσων απασχολούνται στον καλλιτεχνικό χώρο, λόγω του τρόπου αμοιβής τους και της έλλειψης συμβάσεων εργασίας σε αρκετές δραστηριότητες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top