Νίκος Παπαθανάσης: «Δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους»

Υφασμάτινες μάσκες η πιο οικονομική λύση

Δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα στον δρόμο και τους εξωτερικούς χώρους, αλλά μόνο στα ΜΜΜ, στα κομμωτήρια και τους χώρους αισθητικής τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Σε συνέντευξη του στο Open το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κ. Παπαθανάσης πρόσθεσε ότι σε όλους τους υπόλοιπους χώρους υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας και υποχρεωτική είναι μόνο για τους επαγγελματίες που εργάζονται σε κλειστούς χώρους, ενώ δε θα είναι υποχρεωτική όταν ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης καθώς θα λειτουργούν σε εξωτερικό χώρο.

Υφυπουργός Εμπορίου στο Star: Bήμα-βήμα το άνοιγμα της οικονομίας

Ο υφυπουργός σε ερώτηση σχετικά με το ύψος των τιμών απάντησε: «θα παρακολουθήσουμε αυτή την εβδομάδα την αγορά και εκτιμούμε ότι θα έρθει η ισορροπία». Ο ίδιος υπενθύμισε ότι στην αρχή της υγειονομικής κρίσης είχε παρατηρηθεί έλλειψη σε μάσκες και αντισηπτικά, ενώ η έντονη ζήτηση οδήγησε σε αύξηση των τιμών, ωστόσο όπως είπε, σήμερα η αγορά τροφοδοτείται κανονικά και σε ό,τι αφορά στα αντισηπτικά, υπάρχουν σκέψεις από τα δύο τεμάχια που επιτρέπεται να αγοράζει σήμερα ένας πελάτης, να αυξηθεί ο αριθμός στα τρία τεμάχια. Αντίστοιχα εκτιμάται ότι θα ισορροπήσει και η αγορά των μασκών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν μόνοι τους υφασμάτινο επαναχρησιμοποιούμενο κάλυμμα, για να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα, και μία οικογένεια προκειμένου να μειώσει το κόστος, μπορεί να χρησιμοποιεί αυτές τις υφασμάτινες μάσκες φτιαγμένες από παλιά ρούχα. 

Σχετικές οδηγίες θα δοθούν αρμοδίως, σημείωσε ο υφυπουργός. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top