Υφυπουργός Εμπορίου στο Star: Bήμα-βήμα το άνοιγμα της οικονομίας

Τι είπε για όσους δεν ανοίγουν τη Δευτέρα - Πώς θα γίνουν οι έλεγχοι     

Τη δυσαρέσκεια των κλάδων που δεν ανοίγουν τη Δευτέρα, σχολίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα.    

Βρούτσης: Αυτή είναι η νέα δέσμη μέτρων στήριξης των εργαζομένων       

«Έχουμε ένα πρώτο στάδιο που ξεκινά τη Δευτέρα και αφορά το 10% των επιχειρήσεων που ανεστάλη η λειτουργία τους και θα ακολουθήσει σε δεύτερο στάδιο το 35% των επιχειρήσεων που σταμάτησαν να λειτουργούν» διευκρίνισε ο υφυπουργός.  

Σταϊκούρας: Επέκταση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και τον Μάιο 

Για το αν πίεσε ο ίδιος όντως την Επιτροπή να ανοίξουν ακόμη περισσότερα καταστήματα, όπως ανέφερε σήμερα ο κ. Τσιόδρας, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε: «Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Τσιόδρα και την Επιτροπή, συζητούμε όλα τα θέματα και είμαστε σε συνεννόηση για το κάθε τι που κάνουμε. Σαφώς συζητούμε πώς θα ξεκινήσουμε την οικονομία, αλλά πρωτίστως η φροντίδα μας είναι για τη Δημόσια Υγεία». 

Γεωργιάδης: Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για ρευστότητα στις επιχειρήσεις

«Υπάρχουν γκρίνιες γιατί ήθελαν όλοι να ανοίξουν τη Δευτέρα» παραδέχθηκε ο κ. Παπαθανάσης, αλλά πρόσθεσε: Δεν μπορούν να ανοίξουν όλοι τη Δευτέρα γιατί πρέπει να πάμε βήμα-βήμα». 

Σχετικά με το πώς θα γίνεται ο έλεγχος των καταστημάτων που θα ανοίξουν, όπως π.χ, σε ένα κομμωτήριο, ο υφυπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας ανέφερε: «Καταρχάς το ίδιο το κατάστημα θα πρέπει να αναγράφει πόσα άτομα μπορούν να βρίσκονται μέσα, εργαζόμενοι και πελάτες, ακριβώς στην είσοδό του. Δεύτερον, δεν μπορεί να μπει κανείς σε ένα κομμωτήριο αν δε φοράει μάσκα. Και όταν μιλούμε για μάσκα εννοούμε ένα οποιοδήποτε κάλυμμα  προσώπου το οποίο μπορεί να είναι και πάνινο. 

Δείτε στο video όλα όσα ανέφερε ο Ν. Παπαθανάσης στη Μ. Ζαχαρέα και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.                        
  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top