Υφυπουργός Υγείας: «Το Σύστημα Υγείας άντεξε και βγαίνει ενισχυμένο»

Προανήγγειλε προσλήψεις προσωπικού, αύξηση των λειτουργικών κλινών

Σταδιακά και προσεκτικά επανέρχεται σε ομαλότερους ρυθμούς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παραμένοντας όμως σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση  για τον κορωνοϊό, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, εξειδικεύοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το χώρο της Υγείας. 

Το διάγγελμα Μητσοτάκη: Πότε ανοίγει τι 

«Το Σύστημα Υγείας άντεξε στην πίεση και βγαίνει ενισχυμένο», είπε.  

Ποια καταστήματα ανοίγουν, πότε και με ποιους περιορισμούς- Αναλυτικά

 

«Αυτή η ενίσχυση θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με περαιτέρω προσλήψεις προσωπικού, αύξηση των διαθέσιμων και λειτουργικών κλινών.  Είχαμε δύο στόχους κατά την έναρξη της πανδημίας. Να περιορίσουμε τη μετάδοση και να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας για να ανταποκριθεί  στις νέες ανάγκες» τόνισε.

Ο υφυπουργός Υγείας έκλεισε την ενημέρωση επισημαίνοντας ότι «τα καταφέραμε» και προέτρεψε τους πολίτες οι συνήθειες ατομικής προστασίας  που αποκτήσαμε να μας γίνουν τρόπος ζωής.

Ποιοι είναι αυτοί οι κανόνες; 

-Η υγιεινή των χεριών (τακτικό πλύσιμο και χρήση αντισηπτικού) 
-Αναπνευστική υγιεινή (χρήση καλύμματος ή μάσκας όταν βρισκόμαστε σε κλειστό χώρο και υπάρχει συγχρωτισμός) 
-Η τήρηση της ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ 2 ατόμων 

«Τα νοσοκομεία Αναφοράς κορωνοϊού συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους. Η διαλογή ύποπτων κρουσμάτων συνεχίζεται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Οι ΜΕΘ COVID παραμένουν σε ετοιμότητα. Τα νοσοκομεία Παμμακάριστος, Αγ. Βαρβάρα και ΝΙΜΤΣ, παραμένουν σε αποκλειστική χρήση για ασθενείς με κορωνοϊό. Τα νοσοκομεία επανέρχονται σταδιακά, από την ερχόμενη Δευτέρα, στην κανονική λειτουργία τους, με την επανέναρξη των τακτικών χειρουργείων και των απογευματινών ιατρείων.  Σε κάθε νοσοκομείο της χώρας, ορίζονται κλινικές ετοιμότητας για κορωνοϊό. Στα μεγάλα αστικά κέντρα δημιουργούνται, στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μονάδες αποκλειστικά για COVID» σημείωσε και ανέφερε αναλυτικά:

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το σχέδιο επέκτασης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, με τη λειτουργία νέων κλινών. 
Δημιουργούμε ταυτόχρονα, στρατηγικό απόθεμα υλικών προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυξημένες ανάγκες, λόγω αύξησης κρουσμάτων, την επόμενη περίοδο.  Αξιοποιούμε τις δωρεές ιδιωτών, μεγάλων δωρητών, φορέων και οργανισμών. Προμηθευόμαστε απαραίτητα υλικά, εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές μας, αναβαθμίζουμε τον εξοπλισμό μας. Οι δωρεές έχουν πλησιάσει τα 100 εκ. ευρώ.  Ενισχύουμε σε ανθρώπινο δυναμικό το ΕΣΥ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top