Η απάντηση Πέτσα σε όσους ζητούν να μην ανοίξουν τώρα τα σχολεία

Τι είπε για το άνοιγμα των Εκκλησιών

«Όσοι επικαλούνται ότι πρέπει να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο, θα έχουν την ίδια φοβία και τότε», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

«Έχει σημασία να πάμε σταδιακά με προσοχή και να εξασφαλίσουμε πως όποια βαθμίδα ανοίξει, αυτό γίνεται με ασφάλεια. Δεν θα φύγει ο φόβος εάν δεν τον αντιμετωπίσουμε. Ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών ώστε πραγματικά να προστατεύσουμε ό,τι κερδίσαμε με κόπο», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των εκκλησιών για τους πιστούς, τονίζοντας πως θα γίνει σταδιακά, με τη δυνατότητα για ατομική λατρεία.

Πώς και με ποια σειρά θα ανοίξουν τα καταστήματα

Στη συνέχεια, εντός ενός πλαισίου κανόνων και μέτρων προστασίας σε συνεννόηση με την Εκκλησία, θα μπορέσει να απελευθερωθεί για το ποίμνιο η παρουσία του στις λειτουργίες, εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Καταργείται η έξοδος με αποστολή SMS στο 13033

Για τον εορτασμό των συμβολικών εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς είπε πως υπάρχει ένα «παράθυρο» ώστε να μεταφερθεί μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Όλα τα μέτρα ενίσχυσης για άνεργους, επαγγελματίες και επιχειρήσεις

«Οι Έλληνες με τη συμπεριφορά τους επέτρεψαν να φτάσουμε εδώ για να ξαναπιάσουμε το νήμα της ζωής που αφήσαμε τον Φεβρουάριο», είπε ο κ. Πέτσας προσθέτοντας πως σήμερα ο πρωθυπουργός θα περιγράψει το πώς θα επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα.

Επιφυλάξεις Τσίπρα για το άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών για 20 μέρες

Την ανησυχία και τις επιφυλάξεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για το άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών, μετέφεραν νωρίτερα πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανησυχία και επιφυλάξεις Τσίπρα για το άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών

Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε σήμερα γύρο τηλεφωνημάτων με καθηγητές και επιδημιολόγους για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού και την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Όπως αναφέρουν, «ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία και τις έντονες επιφυλάξεις του, που διατυπώνονται τόσο από τους γονείς όσο και από πολλά μέλη της επιστημονικής κοινότητας δημοσίως, για την κυβερνητική απόφαση να ανοίξουν εν μέσω πανδημίας - για μόλις είκοσι μέρες - όλα τα σχολεία και δη τα δημοτικά και τα γυμνάσια».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top