Γεραπετρίτης: Με πιστοποίηση θα έρχονται οι τουρίστες στην Ελλάδα

«Θα είναι σχετικώς μακρά περίοδος η μετάβαση στην ομαλότητα»

«Κανονικότητα δεν θα είναι, θα είναι μετάβαση στην ομαλότητα, αλλά παραμένει μια μεταβατική φάση. Θα είναι σχετικώς μακρά περίοδος, όλο το δίμηνο Μαϊου- Ιούνιου», δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης για τη σταδιακή άρση των μέτρων.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στο Θέμα 104,6 FM, «θα είναι περισσότερο ένα δυναμικό σχέδιο με συγκεκριμένες ημερομηνίες σταθμούς που θα ανοίγει η αγορά  και θα έχουμε καλύτερο κοινωνικό συγχρωτισμό. Θα περιορίζονται οι όποιοι περιορισμοί μετακινήσεων αλλά από την άλλη πλευρά θα λειτουργεί ως ροοστάτης. Δηλαδή θα προχωράμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα αν διαπιστώσουμε ότι δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε».

Καταργείται η έξοδος με αποστολή SMS στο 13033

Όπως είπε, το δίμηνο αυτό θα είναι ένα πείραμα εξόδου: «Το κλείσιμο που φέραμε ήταν μια απόφαση τεχνικά πολύ πιο εύκολη και πολιτικά δύσκολη να κλείσεις την κοινωνία και την οικονομία».

Αναφορικά με τον τουρισμό, είπε ότι θα πρέπει να υπάρχουν ενιαίοι κανόνες μεταφορών από το εξωτερικό.

Σε τρία στάδια η άρση των μέτρων: Τι θα ανακοινώσει αύριο ο Μητσοτάκης

«Είναι ζήτημα και ευρωπαϊκό και γίνονται διαβουλεύσεις», είπε, εξηγώντας ότι οι τουρίστες, που θα έρχονται στη χώρα μας, θα έχουν κάποιας μορφής πιστοποίηση ότι έχουν ελεχθεί και δεν είναι φορείς του κορωνοϊού.

«Αυτό βέβαια δεν μπορεί να έχει βεβαιότητα 100%», ξεκαθάρισε. 

Κορωνοϊός: Θα πάει διακοπές φέτος ένας στους δύο Έλληνες

Αναφέρθηκε, τέλος, και στην κινητή συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη λέγοντας ότι «δεν ήταν σχεδιασμένο από την προεδρία της κυβέρνησης, ήταν μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για την αποσυμπίεση των πολιτών».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top