Επικοινωνία Δένδια με τους ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας και Εσθονίας

Για την καταπολέμηση του κορωνοϊού – Γιατί ευχαρίστησε τον Εσθονό

Nίκος Δένδιας Νικολά Ντιμιτρόφ

Επικοινωνία με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και τη Εσθονίας είχε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.  

Ειδικός απεσταλμένος από τον Δένδια σε Λονδίνο για κορωνοϊό–επαναπατρισμούς

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η συζήτηση του κ. Δένδια με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Nikola Dimitrov, είχε ως αντικείμενο τη συνεργασία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών του Covid-19.

Δένδιας: Αλληλλεγγύη για κορωνοϊό και εκβιασμούς Τουρκίας από τους ΥΠΕΞ ΕΕ

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές επίσης στην τηλεφωνική συνομιλία του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών  τον Εσθονό ομόλογό του Urmas Reinsalu,  η  συζήτηση εστιάσθηκε σε διμερή και ευρωπαϊκά θέματα, ενώ ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον κ. Reinsalu για την αλληλεγγύη της Εσθονίας στην Ελλάδα και την Κύπρο κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ΣΕΥ, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη στις 22 τρέχ. Περαιτέρω, τον συνεχάρη για την επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από την Εσθονία κατά τον προσεχή μήνα, εκφράζοντας ιδιαίτερη ικανοποίηση που μια ακόμη χώρα μέλος της ΕΕ καλείται να επιτελέσει τόσο σημαντικό ρόλο στην προαγωγή της παγκόσμιας ασφάλειας και σταθερότητας, προβάλλοντας τις κοινές ευρωπαϊκές θέσεις και αξίες. 

Τέλος, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν για τις κοινές ευρωπαϊκές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top